Logo gemeente Deventer

Hulp en initiatieven Oekraïne

Veel Deventenaren staan klaar om hulp te bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne. Dat vinden wij hartverwarmend! Hier vindt u meer informatie over het bieden van hulp en de lopende initiatieven.

 

Deventer Doet

Wilt u graag iets betekenen voor de mensen uit Oekraïne? Op de website van Deventer Doet kunt u zich aanmelden om uw hulp aan te bieden.

 

Overzicht van lopende initiatieven en goede doelen

De gemeente is blij met elk initiatief dat Oekraïne en haar inwoners moreel of op een andere manier ondersteunt. Veel mensen willen in actie komen voor vluchtelingen uit Oekraïne, dat vinden wij hartverwarmend! Kijk wat u kunt doen op:

 

Uw woning beschikbaar stellen

De voorkeur gaat uit naar centrale opvanglocaties waar mensen steun bij elkaar kunnen vinden en waar goede centrale voorzieningen te organiseren zijn. Wilt u alsnog meer weten over het beschikbaar stellen van uw woning voor vluchtelingen? Kijk dan op de website van Takecare Bnb.

Vangt u mensen op?

Als u als particulier opvang biedt aan mensen uit de Oekraïne, dat wil de gemeente dat graag van u weten. Wij nodigen u dan uit voor een informatiebijeenkomst over het registreren van mensen in de gemeentelijke persoonsregistratie, over het aanbieden van financiële ondersteuning en verzekeringen door de Sociale Verzekeringsbank, over scholing en werk en nog veel meer. U kunt bellen met telefoonnummer 14 0570.

Meer informatie over het beschikbaar stellen van uw woning en waar u op moet letten vindt u bij de Rijksoverheid:

 

Vergoeding van zorg aan onverzekerde Oekraïense vluchtelingen

Het verlenen van medische zorg aan vluchtelingen uit Oekraïne, wordt volledig vergoed via de Subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg voor onverzekerden. Dit betekent dat u voor de zorg die u verleent, bij het CAK subsidie kunt aanvragen. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft dit besloten.

 

Lees ook