Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Adresonderzoek

Bent u verhuisd, maar staat iemand nog op uw nieuwe adres ingeschreven die daar niet meer woont? Dan kunt u dat gemakkelijk doorgeven aan de gemeente.

Maak een melding voor een adresonderzoek  >>>

U gebruikt hiervoor het formulier Melding Adresonderzoek (pdf, 97 KB). De gemeente start een adresonderzoek en probeert de persoon in te schrijven op het juiste adres.

Privacy

Op dit product kan de privacyverklaring van toepassing zijn. Gemeente Deventer vraagt in sommige gevallen om uw persoonsgegevens. Wilt u weten hoe de gemeente met uw persoonsgegevens omgaat? Lees dan de volledige privacyverklaring.

We proberen het onderzoek binnen 3 maanden af te ronden.

Waarom zou ik een adresonderzoek laten starten?

Iemand die verhuist, moet dit maximaal een maand voor verhuizing en in ieder geval binnen 5 dagen na verhuizing doorgeven aan de gemeente. Doet hij of zij dat niet, dan blijft de persoon ingeschreven op uw adres. Voor u kan dit negatieve gevolgen hebben:

  • het kan zijn dat u gekort wordt op toeslagen, zoals zorg- en huurtoeslagen;
  • belastingaanslagen gaan over uw adres en woonsituatie. De gemeente houdt hierbij rekening met het aantal personen op een adres. De personen die op uw adres staan ingeschreven, kunnen deze belastingaanslagen ook inzien;
  • u kunt onbedoeld deurwaarders aan de deur krijgen;
  • daarnaast zult u post ontvangen, die niet voor u is.
English Deutsch