Logo gemeente Deventer

Afval in Deventer

Circulus verzamelt en verwerkt het huishoudelijk afval in Deventer. Dat doet zij in opdracht van de gemeente Deventer. Samen met de gemeenten streeft Circulus naar een afvalloze maatschappij in 2030. Afval is in de toekomst geen afval meer, maar grondstof voor nieuwe producten.


Diftar

De afvalstoffenheffing bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel is voor iedereen gelijk, het variabele deel bepaalt u zelf. Dit hangt af van het aantal keren dat u de grijze container aan de weg zet of afval in de ondergrondse container doet.


Afvalkalender

In de digitale afvalkalender van Circulus vult u uw postcode en huisnummer in. Daarna verschijnt de afvalkalender met de inzameldata die gelden voor uw adres.


Ja-sticker

Vanaf 1 januari 2022 krijgt Deventer nieuwe stickers voor op de brievenbus. Voortaan krijgt u geen reclamedrukwerk maar alleen nog de huis-aan-huisbladen in de bus als u geen sticker hebt. Als u wel reclame wilt ontvangen of juist geen huis-aan-huisbladen, kunt u dat met stickers aangeven.

Welke stickers heeft u nodig?

  1. Geen sticker op de brievenbus: u ontvangt wél huis-aan-huisbladen, maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk
  2. Een ja sticker: u ontvangt huis-aan-huisbladen en ongeadresseerd reclamedrukwerk.
  3. Nee sticker of Nee/Nee sticker: u ontvangt geen huis-aan-huisblad en geen ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Hoe komt u aan een sticker?

Ontvangt u nu reclamefolders? Dan krijgt u gratis een Ja-sticker van het reclamebedrijf. Ook kunt u de Ja-sticker en de Nee-sticker ophalen in het stadhuis.


Meldpunt

Digitaal of telefonisch doorgeven dat iets kapot, vuil of onveilig is? Dat kan via het Meldpunt.