Logo gemeente Deventer

Begeleiding bij betalingen

Schulden worden niet alleen opgelost door een regeling te treffen met de schuldeisers. Er is vaak ook begeleiding nodig bij het betalen van de vaste lasten. Hiermee voorkomen we dat er opnieuw schulden ontstaan.

In sommige gevallen geeft alleen ondersteuning bij de betalingen al een oplossing voor de schulden.

U kunt begeleiding krijgen bij:

  • budgetbeheer;
  • budgetcoaching;
  • vrijwilliger bij thuisadministratie/budgetcoach;
  • financieel beheer (alleen in combinatie met een schuldregeling).

Wij vinden het belangrijk dat u de begeleiding krijgt die u nodig heeft. Na één of meerdere gesprekken ontvangt u advies over welke begeleiding het beste bij u past.


Budgetbeheer

Wanneer het tijdelijk lastig is om alle rekeningen te betalen, kan budgetbeheer geadviseerd worden.

Bij budgetbeheer ontvangt het BAD (Budget Adviesbureau Deventer) inkomsten en betaalt daarmee uw vaste lasten. Daarnaast wordt er gespaard voor grote uitgaven. U ontvangt zelf leefgeld. Soms betaalt u zelf ook nog een aantal (kleine) rekeningen.


Financieel Beheer

Wanneer er een schuldregelingstraject wordt opgestart, is financieel beheer verplicht. Financieel beheer houdt in dat al uw inkomsten door het BAD ontvangen worden. U ontvangt van het BAD uw Vrij Te Laten Bedrag (VTLB). Dit is het bedrag dat u mag houden van uw inkomen. Hiermee betaalt u uw rekeningen en boodschappen.


Budgetcoaching

Bij budgetcoaching wordt er samen met u een overzicht gemaakt van uw inkomsten en uitgaven. Er worden tips gegeven om uw uitgaven te verlagen en uw inkomsten te vergroten. Er vinden regelmatig gesprekken plaats om uw uitgaven te bespreken.  Budgetcoaching helpt u wanneer u zelf de betalingen doet.


Vrijwilliger bij thuisadministratie/budgetcoach

Om uw administratie op orde te krijgen, kan een vrijwillige budgetcoach u helpen.

Een vrijwillige budgetcoach komt bij u thuis om u te helpen met uw post en administratie. Er worden tips gegeven over de manier waarop er met geld kan worden omgegaan. Vaak gaat de vrijwillige budgetcoach ook mee naar de gesprekken die u bij het BAD heeft.

Het BAD werkt samen met de vrijwillige budgetcoaches van het Meester Geertshuis en Carinova.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Bekijk de contactgegevens van het BAD.