Logo gemeente Deventer

Overige belastingen

Hier vindt u meer informatie over verschillende belastingen. 

Hondenbelasting

Woont u in de gemeente Deventer en heeft u een hond? Dan betaalt u hondenbelasting.

Lees meer

Toeristenbelasting

Biedt u gelegenheid tot verblijf met overnachting? Dan kunt u belastingplichtig zijn voor de toeristenbelasting. Lees alle voorwaarden.

Lees meer

(Markt)precariobelasting

Precariobelasting betaalt u voor het hebben van voorwerpen in, op of boven gemeentegrond die bestemd is voor de openbare dienst. Bij de voorwerpen valt onder andere te denken aan terrassen, balkons, uithangborden, luifels en uitstallingen.

Lees meer

BIZ-bijdrage

De bedrijveninvesteringszone (BIZ) bijdragen worden op verzoek van ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad jaarlijks geheven. De ontvangen BIZ bijdragen vloeien terug in een fonds om de Deventer binnenstad leefbaar en veilig te houden.

Lees meer

Haven- en opslaggelden

Woonschepen, passagiersschepen en vrachtschepen betalen havengeld voor het gebruik van de gemeentelijke haven of kade.

Lees meer

Parkeerbelasting

Parkeert u de auto bij een parkeermeter of -automaat? Dan moet u parkeerbelasting betalen. U betaalt de parkeerbelasting in de vorm van parkeergeld.

Lees meer

Legesverordening

De legesverordening wijzigt regelmatig. Via deze pagina kunt u de actuele tarieven bekijken.

Lees meer

Mijn belastingloket

In Mijn belastingloket kunt u informatie opvragen over uw aanslag gemeentelijke belastingen, snel een vraag stellen via snelantwoord of formeel bezwaar indienen.

Lees meer

Betalen via QR-code

Wilt u eenvoudig en snel uw gemeentelijke belastingen betalen? Scan de QR-code op uw belastingaanslag en betaal direct via uw eigen bank.

Lees meer