Logo gemeente Deventer

Belparkeren

In Deventer kunt u parkeergeld betalen met de mobiele telefoon. Dit heet Belparkeren. U betaalt per minuut en de betaling vindt achteraf plaats. Belparkeren kunt u bij parkeerplaatsen met een parkeerautomaat.

 

Belparkeren is eenvoudig

  • U parkeert de auto of motor;
  • op borden en parkeerautomaten in uw directe omgeving staat het belparkeren zonenummer. Dit nummer bestaat uit 4 cijfers;
  • in uw betaald parkeren app voert u dit belparkeren zonenummer in en start u de transactie;
  • sommige apps selecteren automatisch een belparkeren zonenummer op basis van uw locatiegegevens. Controleer of dit belparkeren zonenummer klopt op basis van de belparkeren zonenummers op de borden en parkeerautomaten in uw directe omgeving;
  • bij terugkomst meldt u zich op dezelfde manier af;
  • de aanbieder met wie u hiervoor een contract heeft afgesloten, regelt achteraf met u de betaling van de parkeerkosten.

Let op dat u de juiste keuze maakt voor parkeerplaats en parkeertarief. Op sommige parkeerplaatsen kunt u alleen per dag betalen (Dagtarief).

Bekijk de tariefzones op de kaart. U kunt klikken op de gekleurde vlakken. Zo ziet u extra informatie over de parkeertijden, de tarieven en de mogelijkheden om daar te parkeren met uw parkeervergunning.

 

Bekijk hoe Belparkeren in zijn werk gaat (1 minuut, 36 seconden).

 

Aanbieders

Belparkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elk netwerk. U heeft wel een contract nodig van een aanbieder van Belparkeren. Deze aanbieder zorgt voor de doorberekening van de gemaakte parkeerkosten.

De gemeente Deventer heeft in samenwerking met het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) overeenkomsten gesloten met verschillende providers. Bekijk ze op shpv.nl/parkeerproviders. Hier vindt u ook aanbieders van diensten via een bij SHPV aangesloten provider.