Klacht indienen over dienstverlening Werk, inkomen en schulden
Heb je een klacht over de dienstverlening van het Budget Adviesbureau Deventer (BAD), KonnecteD of de gemeente op het gebied van werk en inkomen? Bijvoorbeeld omdat je geen reactie krijgt op je vragen, onjuiste informatie krijgt of onbeleefd bent behandeld? Dan kan je terecht bij de onafhankelijk klachtbehandelaar.

Onafhankelijk klachtbehandelaar Henk van Soest
Henk van Soest is er speciaal voor mensen die hun inkomen van de gemeente krijgen. De klachtbehandelaar werkt onafhankelijk en zorgt ervoor dat alle klachten eerlijk worden behandeld. Zo kunnen inwoners hun klacht bespreken zonder zorgen om hun uitkering.
Een klacht indienen
Een klacht indienen is gratis. Het gaat zo:
- Neem contact op met Henk van Soest op 06 2523 4572(Verwijst naar een telefoonnummer) of stuur een e-mail naar klacht@klachtbehandelaardeventer.nl(Verwijst naar een e-mailadres)
- Je kan ook een brief aan Henk van Soest sturen via Gemeente Deventer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer
- Of dien je klacht online in. Wil je bijlagen meesturen? Dan kan je die direct toevoegen (uploaden). Wil je ook je telefoonnummer vermelden?
Wat gebeurt er daarna?
De onafhankelijk klachtbehandelaar neemt binnen 1 week contact met je op om je verhaal te horen. Samen bespreken jullie hoe de klacht verder wordt behandeld. De klachtbehandelaar probeert samen met jou en de gemeente tot een oplossing te komen.
Dit zegt klachtbehandelaar Henk van Soest er zelf over
"Iedereen in Nederland heeft recht op een bestaansminimum. De gemeente voert wetten en regelingen uit die daar regels over stellen. Dat gaat vaak goed. Soms lopen zaken anders dan inwoners verwachten of worden fouten gemaakt. Als je ontevreden bent over de behandeling kan je een klacht indienen. Ik mag als onafhankelijk klachtbehandelaar in de gemeente Deventer een bijdrage leveren aan de afhandeling van klachten over inkomensondersteuning, schuldhulpverlening en toeleiding tot werk door ConnecteD.
Ik heb meer dan 40 jaar bij de overheid gewerkt en weet hoe de processen gaan. Tijdens mijn loopbaan heb ik op verschillende terreinen mijn steentje bijgedragen. Als gemeenteraadslid en wethouder mocht ik 22 jaar lang aan het stuur van de bestuurlijke kant van een gemeente ervaring opdoen.
In al die jaren heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat inwoners zich serieus genomen voelen. Eigenlijk geldt dat altijd en voor iedereen. Bij de klachtbehandeling is dat een belangrijk onderdeel, waarbij ik let op de gedragingen van de medewerker en wijze waarop je bent geholpen. Vanuit mijn overtuiging dat een klacht een gratis advies is en de relatie overheid-burger verbetert bij een correcte behandeling, zal ik mijn onafhankelijke taak uitvoeren."
Verschil tussen een klacht en een bezwaarschrift
- Gaat jouw klacht over het gedrag van medewerker? Bijvoorbeeld: jouw vragen worden niet beantwoord, of je wordt onbeleefd behandeld? Dan dien kan je een klacht indienen bij de klachtbehandelaar.
- Het kan ook gebeuren dat je het niet eens bent met de inhoud van een besluit. Bijvoorbeeld over de hoogte van je uitkering. Daarover kan je geen klacht indienen. Je dient dan een bezwaar in tegen dat besluit.