Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop is vanwege zijn schoonheid naar Nederland gehaald. De plant is mooi, maar woekert en heeft sterke wortels. De wortels kunnen schade veroorzaken aan wegen, woningen en andere bouwwerken.

Als de Japanse duizendknoop in uw tuin groeit, kunt u die het beste meteen weghalen. Houd hem in ieder geval klein en let erop dat de plant niet in de tuin van de buren komt.

Weghalen

U verwijdert de plant met alle wortels. Omdat er altijd kleine stukjes van de plant achterblijven, komt de Japanse duizendknoop volgend jaar waarschijnlijk terug. Als u de plant met wortels elk jaar verwijdert, en dit consequent volhoudt, blijft de Japanse duizendknoop na een paar jaar weg.

Grijze container

Het snoeiafval van de Japanse duizendknoop moet in de grijze container. Door het afval in de grijze container te gooien, voorkomt u verdere verspreiding. Kleine stukjes van de plant groeien namelijk makkelijk weer uit tot een grote plant.

Japanse duizendknoop melden

De gemeente houdt bij waar de Japanse duizendknoop groeit. Bekijk deze plekken op de kaart. Op de kaart kunt u ook zelf melden waar u de duizendknoop heeft gezien.

English Deutsch