Logo gemeente Deventer

Bomen

Bomen kappen

Wilt u een boom of struik kappen, verplanten of sterk snoeien, dan kunt u een omgevingsvergunning kap nodig hebben (voorheen: kapvergunning).

Lees meer

Eikenprocessierups

Een aantal weken in april/mei/juni/juli bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups. Bomen waar veel rupsen worden verwacht, worden bespoten. Bomen in de buurt van scholen, fietsroutes en winkelcentra krijgen als eerste een behandeling.

Lees meer

Boomonderhoud

Deventer heeft een rijk gevarieerd bomenbestand van laan- en straatbomen en park- en plantsoenbomen. Binnen onze gemeentegrenzen staan circa 250.000 bomen, hiervan zijn er 70.000 gemeentelijk.

Lees meer

Werkzaamheden Oranjelaan

In opdracht van de gemeente Deventer voert Het Groenbedrijf vanaf 16 januari 2023 kap- en herplant-werkzaamheden uit aan de Oranjelaan, ter hoogte van De Heest.

Lees meer

Werkzaamheden Boxbergerweg

In opdracht van de gemeente Deventer voert Het Groenbedrijf vanaf 30 januari 2023 kap- en herplant-werkzaamheden uit aan de Boxbergerweg, tussen de Schuurmansweg en de Golfweg.

Lees meer

Werkzaamheden Zwolseweg

In opdracht van de gemeente Deventer voert Het Groenbedrijf vanaf 13 februari 2023 kap- en herplant-werkzaamheden uit aan de Zwolseweg.

Lees meer

Iepziekte

Is de iep ziek dan wordt de boom weggezaagd. Door direct te kappen verkleinen we het besmettinggsgevaar.

Lees meer

Kastanjebloedingsziekte

Paardenkastanjes worden soms aangetast door de Pseudomonas syringae bacterie. Deze bacterie zorgt ervoor dat de boom gaat bloeden. De Paardenkastanjebloedingsziekte is herkenbaar aan een bruin, zwarte substantie die uit de stam en takken lekt, zogenaamde bloedingen.

Lees meer

Bladvlekkenziekte bij platanen

In Deventer staan dit voorjaar meerdere platanen minder vol in het blad dan normaal. Dit wordt veroorzaakt door de bladvlekkenziekte.

Lees meer

Onderhoud bosgebieden

De gemeente Deventer heeft een aantal bosgebieden onderzocht. Resultaat van dit onderzoek is dat er in een aantal van deze gebieden onderhoud uitgevoerd gaat worden. Door de werkzaamheden verbetert de kwaliteit van het bos en wordt de biodiversiteit en de veiligheid vergroot.

Lees meer

Bomen in de openbare ruimte

Bomen worden gesnoeid om ze gezond en veilig te houden. Soms is het nodig een boom te kappen.

Lees meer