Logo gemeente Deventer

Bomen

Bomen kappen

Wilt u een boom of struik kappen, verplanten of sterk snoeien, dan kunt u een omgevingsvergunning kap nodig hebben (voorheen: kapvergunning).

Lees meer

Bomenkap: op de hoogte blijven

Wilt u weten wanneer wij een vergunning verlenen voor de kap van een boom? Zo blijft u op de hoogte.

Lees meer

Eikenprocessierups

Een aantal weken in april/mei/juni/juli bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups. Bomen waar veel rupsen worden verwacht, worden bespoten. Bomen in de buurt van scholen, fietsroutes en winkelcentra krijgen als eerste een behandeling.

Lees meer

Boomonderhoud

Deventer heeft een grote rijkdom aan bomen: laan- en straatbomen en park- en plantsoenbomen. Binnen onze gemeentegrenzen staan ongeveer 250.000 bomen, waarvan er 70.000 van de gemeente zijn.

Lees meer

Iepziekte

Is de iep ziek dan wordt de boom weggezaagd. Door direct te kappen verkleinen we het besmettingsgevaar. Ziet u zieke of dode iepen? Meld het ons.

Lees meer

Kastanjebloedingsziekte

Paardenkastanjes worden soms aangetast door de pseudomonas syringae bacterie. Deze bacterie zorgt ervoor dat de boom gaat bloeden. De paardenkastanjebloedingsziekte is herkenbaar aan een bruin, zwarte substantie die uit de stam en takken lekt, zogenaamde bloedingen.

Lees meer

Bladvlekkenziekte bij platanen

In het voorjaar en de zomer staan platanen vaak minder vol in het blad dan normaal. Dit wordt veroorzaakt door de bladvlekkenziekte.

Lees meer

Bomen in de openbare ruimte

Bomen worden gesnoeid om ze gezond en veilig te houden. Soms is het nodig een boom te kappen.

Lees meer

Werkzaamheden Vijfhoeksweg

Aan de Vijfhoeksweg wordt de bomenlaan vernieuwd.

Lees meer