Logo gemeente Deventer

Bomen

Bomen kappen

Wilt u een boom of struik kappen, verplanten of sterk snoeien, dan kunt u een omgevingsvergunning kap nodig hebben (voorheen: kapvergunning).

Lees meer

Eikenprocessierups

Een aantal weken in april/mei/juni/juli bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups. Bomen waar veel rupsen worden verwacht, worden bespoten. Bomen in de buurt van scholen, fietsroutes en winkelcentra krijgen als eerste een behandeling.

Lees meer

Boomonderhoud

Deventer heeft een rijk gevarieerd bomenbestand van laan- en straatbomen en park- en plantsoenbomen. Binnen onze gemeentegrenzen staan circa 250.000 bomen, hiervan zijn er 70.000 gemeentelijk.

Lees meer

Iepziekte

Is de iep ziek dan wordt de boom weggezaagd. Door direct te kappen verkleinen we het besmettinggsgevaar.

Lees meer

Kastanjebloedingsziekte

Paardenkastanjes worden soms aangetast door de Pseudomonas syringae bacterie. Deze bacterie zorgt ervoor dat de boom gaat bloeden. De Paardenkastanjebloedingsziekte is herkenbaar aan een bruin, zwarte substantie die uit de stam en takken lekt, zogenaamde bloedingen.

Lees meer

Bladvlekkenziekte bij platanen

In Deventer staan dit voorjaar meerdere platanen minder vol in het blad dan normaal. Dit wordt veroorzaakt door de bladvlekkenziekte.

Lees meer

Bomen in de openbare ruimte

Bomen worden gesnoeid om ze gezond en veilig te houden. Soms is het nodig een boom te kappen. Op onze subsite over de openbare ruimte vindt u informatie over het snoeien en kappen van bomen. Ook kunt u online planningen inzien.

Lees meer