Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Geertruidentuin

Op de plek van het vroegere Geertruidenziekenhuis in Deventer komen in totaal circa 215 woningen. Onder de naam Geertruidentuin wordt het gebied ontwikkeld door ontwikkelaar Synchroon.

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het concept masterplan Geertruidentuin (pdf, 15 MB). Synchroon en de gemeente zijn op 15 mei met bewoners in gesprek gegaan tijdens een inloopbijeenkomst.

Voor de woningbouw is een bestemmingsplanwijziging nodig. Als alle procedures zijn doorlopen, kan begin 2020 worden begonnen met de bouw. De karakteristieke omheining en het monumentale ziekenhuisgebouw blijven behouden. Om de bebouwing heen komt een openbaar park met fiets- en wandelpaden.

Ziekenhuis

In het voormalige ziekenhuisgebouw zijn voorzien:

  • 20 (woon-werk)woningen
  • 60 appartementen
  • circa 900 vierkante meter aan ruimte voor bedrijfjes of ateliers

Door de binnenplaats komt een fietsroute die aansluit op de Schoutenweg. De woningen en appartementen worden energiezuinig uitgevoerd. De appartementen worden ontwikkeld in verschillende prijsklassen vanaf circa € 140.000.

Nieuwbouw

Het plan telt 5 woonclusters met in totaal circa 135 koopwoningen. De woningen variëren van 2 tot 4 verdiepingen en krijgen een parkeerplaats op eigen terrein. Op enkele plaatsen kan men een woning zelf of met anderen ontwerpen. De nieuwbouwwoningen zijn gasloos en duurzaam in prijsklassen vanaf circa € 250.000. 

Meer informatie kunt u vinden op de website van ontwikkelaar Synchroon: www.geertruidentuin.nl.

English Deutsch