Geertruidentuin

Op de plek van het vroegere Geertruidenziekenhuis in Deventer komen in totaal circa 215 woningen. Onder de naam Geertruidentuin wordt het gebied ontwikkeld door ontwikkelaar Synchroon.

Synchroon en de gemeente hebben op verschillende momenten het Concept masterplan Geertruidentuin (pdf, 23 MB) besproken met belanghebbenden en inwoners uit de buurt. In juni 2019 heeft de gemeenteraad het masterplan (pdf, 22 MB) vastgesteld.

Voor de woningbouw is een bestemmingsplanwijziging nodig. Als alle procedures zijn doorlopen, kan in 2020 worden begonnen met de voorbereidingen. De karakteristieke omheining en het monumentale ziekenhuisgebouw blijven behouden. Om de bebouwing heen komt een openbare tuin met fiets- en wandelpaden.

Ziekenhuis

In het voormalige ziekenhuisgebouw zijn voorzien:

  • 20 woningen
  • 61 appartementen
  • circa 900 vierkante meter aan ruimte voor bedrijfjes of ateliers

Door het gebied komen 2 fietsroutes, waarvan 1 door de binnenplaats van het voormalig ziekenhuis. De woningen en appartementen worden energiezuinig uitgevoerd. De appartementen worden ontwikkeld in verschillende prijsklassen vanaf circa € 140.000.

Nieuwbouw

Het plan telt 5 woonclusters met in totaal circa 142 koopwoningen. De woningen variëren van 2 tot 4 verdiepingen en krijgen een parkeerplaats op eigen terrein. De nieuwbouwwoningen zijn gasloos en duurzaam, in prijsklassen vanaf circa € 260.000.

Meer informatie kunt u vinden op de website van ontwikkelaar Synchroon: www.geertruidentuin.nl.

English Deutsch