Logo gemeente Deventer

Kaart Woningbouw in Deventer

De druk op de woningmarkt in Deventer is hoog. Veel mensen zoeken in de stad of de dorpen een woning. Onze eigen inwoners maar ook mensen van elders verhuizen graag naar Deventer. Om te zorgen dat iedereen een woning kan vinden, moeten er tot 2030 zeker 7000 woningen bijgebouwd worden.

De gemeente werkt samen met woningcorporaties en marktpartijen aan de bouw van nieuwe woningen of de transformatie van bijvoorbeeld kantoren naar woningen. Op verschillende locaties in de stad en de dorpen zijn nieuwbouwprojecten in aanbouw of in voorbereiding. Op de kaart zijn deze projecten te zien. Via de icoontjes op de kaart is te zien welke projecten zijn opgeleverd, welke worden gebouwd en welke eraan komen.

In de periode 2018-2021 zijn er 1600 nieuwe woningen bij gekomen in Deventer, 625 huurwoningen, 746 koopwoningen en 228 studentenwoningen. De komende jaren werken we toe naar een woningbouwproductie van 600-900 woningen per jaar.

Klik op onderstaande afbeelding om de kaart te openen:

De informatie op de kaart wordt tweemaal per jaar geactualiseerd.

Klik op een link hieronder om de verschillende projecten in een lijst te bekijken:


Dashboard Woningbouw

De geplande en opgeleverde woningbouwprojecten in de gemeente zijn ook opgenomen in een dashboard. Klik op onderstaande icoontjes om de dashboards te openen.

Planning woningbouwprojecten


Opgeleverde woningbouwprojecten