Logo gemeente Deventer

Internationale handel en export

Het Internationaal Beleid bevordert de internationale handel vanuit Deventer; dat doen we in samenwerking met Deventer bedrijven en MKB Deventer. Daarmee dragen we bij aan de versterking van de economische structuur van onze stad. 

 

MKB Deventer

Bedrijven in de regio Deventer zijn over de hele wereld actief in de handel. Elk jaar komen er meer nieuwe en innovatieve exporterende bedrijven bij. Er is een toenemende vraag naar handelsfaciliteiten en ondersteuning, met belangstelling in veel landen. Maar het is niet verrassend dat het grootste deel van de grensoverschrijdende handel met Duitsland plaatsvindt.

Onze lokale vereniging van het midden- en kleinbedrijf, MKB Deventer, heeft al jaren de hoogste ledenaantallen van al deze organisaties in Nederland. Gefaciliteerd door een klein en zeer servicegericht team, is het al enkele jaren effectief in het bevorderen van de internationale handel in de regio. 

 

MKB Trade Office

MKB Deventer liep voorop door samen te werken met partnerorganisaties in Rostock, Duitsland en Sibiu, Roemenië, en bracht lokale bedrijven in contact met bedrijven in die en andere regio's. Het baant voor onze bedrijven de weg naar grote internationale handelsevenementen, identificeert financieringsprogramma's voor bedrijven en organiseert netwerk- en expertisesessies.
MKB Deventer heeft in 2021 MKB Trade Office opgericht om deze internationale zakelijke activiteiten in onze regio aan te zwengelen.

Het Internationaal Beleid van de gemeente Deventer ondersteunt de activiteiten van MKB Trade Office en werkt hier nauw mee samen. Voor meer informatie over de diensten en activiteiten van MKB Trade Office, zie de website: MKB Trade Office.