Logo gemeente Deventer

Internationale publieksactiviteiten

Draagvlak bij internationale samenwerking is van belang. Daarom organiseren we samen met partners in de stad allerlei activiteiten voor een breed publiek, zoals de concertreeks Wereldlokaal.

 

Zo zijn er lezingen en bijeenkomsten met internationale gasten of rondom een actueel internationaal onderwerp, evenementen, workshops en festivals. De wereldmuziek concertreeks Wereldlokaal Deventer is 1 van dit soort initiatieven, met zowel gratis optredens als betaalde concerten.

 

Voorstellingen Wereldlokaal Deventer 2022-2023

In de periode van augustus 2022 tot en met juni volgend jaar staan bijna 30 voorstellingen gepland, niet alleen op de Deventer culturele podia maar ook in kerken, parken en scholen. Een deel is gratis of tegen een lage entree toegankelijk. Sommige concerten zijn onderdeel van evenementen of worden aangevuld met workshops en lezingen. 

Er zijn veel soorten muziek te horen bij Wereldlokaal:

  • rumba Catalana
  • folk uit Ierland en Kreta
  • dansbare Latin muziek, bekend van Lowlands
  • Marokkaanse desert blues
  • Franse chansons
  • Syrische- Sefardisch-joodse en Andalusische muziek
  • fadoversies uit alle windstreken


Wereldlokaal is een samenwerkingsverband tussen alle Deventer culturele podia en vrijwilligers initiatieven zoals de Zaterdagmiddag- en Bergkerkconcerten, Colored Monkeys en het Multicultureel Midzomer Muziekfestival en organisaties met een (deels) niet westerse achtergrond. 

Een deel van de concerten is gratis toegankelijk. Deze kondigen we aan via onze kanalen Facebook en Twitter.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de websites van de betreffende podia, zoals Deventer Schouwburg, Mimik en Burgerweeshuis. Of ga naar de website van het Centrum voor Diversiteit & Samenleving. Daarop staat ook de agenda met het hele jaarprogramma.

tekst tekst