Logo gemeente Deventer

Dubbelconcert Dumitrio 'Proverbe'en Alex Simu quintet 'Echos of Enescu'.

Alex Simu Quintet

DUMItRIO

Op 21 november vindt een dubbelconcert plaats van Dumitrio en het Alex Simu Quintet.

Het concert is onderdeel van het festival Focus op Roemenië, dat nog duurt tot 15 december.

Het concert is in de kerkzaal van het Penninckshuis op donderdag 21 november 2019 van 20.00 uur tot 22.00 uur. Entree € 15 (studenten € 10). Kaartverkoop via de Deventer Schouwburg.

DUMItRIO met ‘Proverbe'

DUMItRIO werd opgericht door George Dumitriu, die als klassiek violist meer dan 15 internationale prijzen won en vervolgens zijn horizon verbreedde naar jazzgitaar, altviool, elektronica en vrije improvisatie. Hun recente album Proverbe creëert een betoverende Roemeense ambiance. George Dumitriu stuurde het trio nieuwe muzikale richtingen in door in hun repertoire elementen van orale en muzikale Roemeense folklore te verwerken. De sublieme toevoeging van viool, altviool en cello vormt een nieuwe dimensie aan het geluid van het gitaartrio.

DUMItRIO: George Dumitriu – viola/guitar/electronics (Romania), Mattia Magatelli – bass (Italy) en Kristijan Krajnčan – drums (Slovenia).

Alex Simu Quintet met ‘Echos of Enescu’

Alex Simu is een bekroonde, internationaal geprezen klarinettist, saxofonist en componist. Met zijn quintet brengt hij met Echos of Enescu een eerbetoon aan George Enescu. Het Alex Simu Quintet voert de symfonische suites van Enescu op geheel eigen wijze uit in een nieuwe vorm, in een jazzsetting. De folkloristische thema’s van Enescu’s muziek vormen het startpunt van open conversaties/improvisaties tussen de musici. De symfonieën van George Enescu worden zelden door Europese orkesten uitgevoerd.'Echoes of Enescu is een uitgelezen kans om deze vergeten meesterwerken (opnieuw) te ontdekken.

Alex Simu – clarinets (Romania), Franz von Chossy – piano (Germany), George Dumitriu – viola/guitar, electronics (Romania), Mattia Magatelli – bass (Italy), Kristijan Krajnčan – cello/drums (Slovenia).

Alex Simu Quintet

DUMItRIO