Logo gemeente Deventer

Video over de samenwerking vanuit Deventer in Oeganda

Groepsfoto

De Deventer gemeenschap heeft een unieke en intensieve samenwerking met Oeganda. Sinds meer dan 20 jaar zijn vrijwilligers, leerlingen, studenten, docenten, en maatschappelijke organisaties uit onze regio in dat land actief.

Het worden er steeds meer; sinds enkele jaren zijn bij voorbeeld ook bedrijven, Go Ahead Eagles en de gemeente daar actief. De activiteiten daar zijn onder andere gericht op (beroeps-) onderwijs, zorg, sport, landbouw, lokaal bestuur en milieu. Veel activiteiten vinden plaats in het district Bukomansimbi, maar ook op andere plaatsen in het land.

Koffiebonen van boeren in Bukomansimbi worden als Deventer koffie hier op de markt gebracht. Een Deventer investeerder bouwde daar het eerste hotel, annex conferentiecentrum en partycentrum. Een Deventer stichting verzamelt plastic in Masaka en Bukomansimbi en bevrijdt die steden daarmee van die bron van vervuiling.

Sinds 2012 is ook de gemeente actief met kennisuitwisseling en trainingen aan lagere lokale overheden in het district Bukomansimbi. Dit wordt mogelijk gemaakt door VNG International. Sinds 2017 werken 18 organisaties en de gemeente samen in het Deventer-Oeganda Platform. Zij wisselen kennis en ervaring uit over hun projecten in Oeganda. Dit platform lanceerde onlangs een video, die een indruk geeft van de talrijke activiteiten vanuit Deventer en omstreken in Oeganda. U kunt de video bekijken in het Nederlands of in het Engels.

Groepsfoto