Logo gemeente Deventer

Gemeenten en hogescholen van Deventer en Osnabrück werken samen als 'Learning Cities'

Sinds 2015 werken deze 2 gemeenten met elkaar samen, om beleid en uitvoeringspraktijk op verschillende terreinen te vergelijken. In het project Learning Cities doen gemengde groepen hbo-studenten van de plaatselijke hogescholen onderzoek hiernaar in gezamenlijke opdrachten van de beide steden.

Studenten doen ervaring op in internationale samenwerking (voertaal: Engels), maar dat geldt ook voor de docenten van Hochschule Osnabrück en Saxion Hogeschool. En uiteraard voor de ambtenaren van de beide gemeenten, in hun rollen als opdrachtgever, onderzoeksondersteuner of contactpersoon. De gemeenten ontvangen bovendien een rapport en een presentatie met vergelijkende gegevens van de partnerstad - en veelal ook andere steden.

In de 6e editie van 2020/2021 staan 2 onderwerpen centraal: deviant afvalgedrag en de toepassing van de Global Goals. Bij de 2e opdracht is vermeldenswaard dat zowel Osnabrück als Deventer (VNG Global Goals Award in 2020) zich in eigen land hebben onderscheiden met hun aanpak van de Global Goals, zij het met zeer verschillende accenten. Van elkaar leren is bij dit onderwerp dus ook 'learning from the best'.

Alle betrokkenen leren in dit project van elkaar, vandaar: 'Learning Cities'!