Logo gemeente Deventer

Deventer doet mee met Orange the World

De gemeente Deventer zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich ook dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleuren op 25 november de Wilhelminabrug en de Veentunnel oranje.

Saxion Hogeschool kleurt de hal oranje en Soroptimist International club Deventer organiseert een Orange Walk. De bekende Deventer Bruggenloop wordt hiervoor in het oranje gezet door het logo van Orange the World, met de boodschap 'Stop geweld tegen vrouwen' aan te brengen op de route. Met deze activiteit wordt ook aandacht gevraagd voor duurzaamheidsdoel 5 (gendergelijkheid), onderdeel van de 17 mondiale doelstellingen. 

 

Orange Walk

De Orange Walk wordt officieel geopend op donderdag 25 november om 19.00. Iedereen is uitgenodigd om de Orange Walk te lopen, samen met wethouder Liesbeth Grijsen en vele medestanders. De start is op het Grote Kerkhof vóór het gemeentehuis. 
De campagne van Orange the World duurt 16 dagen, van 25 november tot en met 10 december. De Orange Walk kan daarom ook op een ander moment gelopen worden tijdens deze periode.

 

Zonnige toekomst, vrij van geweld

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden op 25 november is een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.