Logo gemeente Deventer

Succesvolle ondernemersmissie naar Malmö in Zweden

Ondernemers uit Deventer en de regio hebben met wethouder Thomas Walder en zijn adviseur voor internationale zaken deelgenomen aan een verkenningsmissie naar Malmö in Zweden - op verzoek van MKB Trade Office. De missie is georganiseerd binnen het programma GO4EXPORT in samenwerking met partnerorganisatie Unternehmerverband Rostock- Mittleres Mecklenburg, de ondernemersvereniging uit Rostock in Duitsland.

Via haar internationale beleid ondersteunt de gemeente MKB Trade Office met de activiteiten op het gebied van exportbevordering. 

Thomas Walder, wethouder Economie en Internationaal Beleid: “De gemeente en ook de provincie hebben het bevorderen van export hoog in het vaandel staan. Als mijn deelname aan een missie als deze bevorderend is voor de zakenrelaties en exportmogelijkheden van de Deventer ondernemers, dan draag ik daar graag mijn steentje aan bij.”

 

20 bedrijven mee op missie

De delegatie bestond uit zo’n 20 bedrijven uit Oost-Nederland, de Cleantech Regio en gemeente Deventer. De missie werd ondersteund door Ontwikkelingsorganisatie OostNL. Doel was kennis te maken met ondernemers in Zuid-Zweden, eerste contacten te leggen en een basis te leggen voor partnerschappen op het gebied van verkoop, inkoop, kennisuitwisseling en vestiging.

 

Succesvolle missie

Tijdens de missie vonden verschillende netwerkbijeenkomsten, 1-op-1-gesprekken en bedrijfsbezoeken plaats. Daarnaast was er voor OostNL, Cleantech Regio en gemeente Deventer ruimte om kennis te maken met hun collega’s in Malmö en de regio Skåne. De missie kan als zeer succesvol worden beschouwd. De eerste contacten zijn gelegd en ook de eerste zakelijke contracten vloeien hieruit voort. 

 

Tegenbezoek en nieuwe verkenningsmissies

Voor volgend jaar verwacht het MKB Trade Office een tegenbezoek van Zweedse ondernemers in Deventer te ontvangen, maar ook nieuwe verkenningsmissies voor Deventer ondernemers te organiseren naar partnerstad Sibiu (Roemenië) en naar Riga (Letland). Meer informatie hierover is te vinden via: Home - MKB Trade Office