Logo gemeente Deventer

Voorjaar 2022: Wereldlokaal Deventer pakt uit!

De komende weken is er gelegenheid kennis te maken met wereldmuziek vanuit verschillende invalshoeken op diverse podia in Deventer. 

 

  • 23 april
    Wereldlokaal trapt af op zaterdag 23 april in het Burgerweeshuis met Studio Shap Shap uit het Afrikaanse Niger die met een traditioneel moderne vibe iedereen aan het dansen krijgt.
  • 24 april
    Op zondagmiddag 24 april brengen zangeres Ezgi Koroglu en het Re-ART Ensemble in de Schouwburg songs van de bekende Turkse popzangeres Sezen Aksu.
  • 24 april
    Diezelfde middag bij MIMIK een muzikale voorstelling met Nederlandse een Antilliaanse liedjes over het leven door zanger en componist Izaline Calister en componist en pianist Thijs Borsten.
  • 30 april
    Het inmiddels internationaal bekende uit Brussel afkomstige Turks-Armeense trio van fluitspeler Vardan Hovanissian, saz-speler Emre Gültekin en tar-speler Arcadi Boghossian zet de reeks voort op zaterdagavond 30 april in de Bibliotheek met volksmuziek en moderne stukken uit Turkije, Armenië en andere Kaukasus-landen.
  • 15 mei
    Afgesloten wordt wederom met een dubbelprogramma op zondagmiddag 15 mei. In Park Mees bij het station is dan een vrij toegankelijke Monkey Jam World Music Session met een Eritrese jongerenband als voorprogramma. 
  • 15 mei
    Wat later op dezelfde middag sluit The Klezmer Society in het Etty Hillesum Centrum af met een deels op Deventer gericht klezmer programma. 

 

Meer informatie Wereldlokaal 2022

Download de flyer met alle voorstellingen (pdf, 95 KB) of kijk op de website van het Centrum voor Diversiteit & Samenleving.