Logo gemeente Deventer

Gemeente Deventer inspireert Nederland met SDG praktijkvoorbeelden

Op dinsdag 26 september werd in het Tropisch Instituut Amsterdam de SDG Action Day, hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals (SDG’s) gehouden.

Op dit evenement kwamen tal van organisaties, bedrijven en overheidsinstanties samen om extra aandacht te vragen voor de SDG en elkaar te inspireren.


Gemeente Deventer uitgenodigd door Vereniging van Nederlandse Gemeenten International

Als enige gemeente van heel Nederland was Deventer door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) International uitgenodigd om te vertellen over wat wij doen om bij te dragen aan het behalen van de SDG. In Deventer werkt de gemeente binnen de Kerngroep Deventer4GlobalGoals nauw samen met partners uit verschillende sectoren. De partners binnen deze kerngroep proberen op een innovatieve en impactvolle manier inwoners, bedrijven en andere lokale partijen te betrekken bij de implementatie van de Global Goals. Vandaar dat de gemeente ook het SDG House Stedendriehoek, als 1 van haar partners, heeft uitgenodigd om een stand tijdens de SDG Action Day in Amsterdam te delen.     


Maatregelen

Maatregelen zoals de SDG als voorwaarde voor de vestiging van bedrijven op Bedrijvenpark A1, het ondersteunen van ondernemers met een duurzaam onderdeel binnen trainingsprogramma Boost your Business of het stimuleren van de internationale gemeenschap via het Hanze netwerk om samen actie te ondernemen zijn een paar voorbeelden die we in Amsterdam hebben toegelicht. 
Op het evenement hebben we veel bezoekers mogen inspireren met deze praktijkvoorbeelden, maar ook met mooie verhalen van lokale ondernemers die duurzaam actief zijn (geworden). 


Benieuwd naar wat Deventer4GlobalGoals verder doet? Lees meer op de website van Deventer4globalgoals.