Logo gemeente Deventer

Handelsmissie naar Helsinki

Van 4 tot en met 6 oktober bracht een ondernemersdelegatie vanuit Deventer een werkbezoek aan de Finse hoofdstad, Helsinki. De handelsmissie werd georganiseerd door MKB Trade Office.

Het doel van de missie was om kennis te maken met de Finse markt en eerste contacten te leggen tussen partners uit Deventer en Helsinki met mogelijke export en samenwerking als gevolg. De gemeente Deventer is hier ook bij betrokken geweest.

 

Werkbezoek

Finland is een interessante markt voor veel bedrijven uit Deventer en de regio. De Finse cultuur is vergelijkbaar met de Nederlandse. Het 2-daagse programma hield een bezoek in aan de gemeente Helsinki en de Nederlandse Ambassade ter plekke. Daarnaast waren er bezoeken aan en presentaties van ondernemersverenigingen en bedrijven. Ook werd een matchmaking event georganiseerd. En met succes! Direct na terugkomst in Deventer heeft 1 van de Deventer ondernemers een bestelling uit Helsinki ontvangen. Andere ondernemers hebben nieuwe Finse klanten aan zich weten te binden.

 

Duurzaamheid

Ook heeft de gemeente Deventer contacten gelegd met de gemeente Helsinki op het gebied van duurzaamheid en de duurzame doelen. Helsinki past de 17 duurzame doelen van de Verenigde Naties in alle beleidsterreinen toe en dat zorgt voor inspiratie voor onze gemeente.