Logo gemeente Deventer

Periodiek overleg oktober 2023

Donderdag 12 oktober was het weer zover. In de IJsselzaal in het stadhuis van Deventer was het een drukke bedoening.

Vertegenwoordigers van een groot aantal stichtingen die in het buitenland actief zijn, waren bij elkaar om kennis en ervaring te delen. 

Onder de bezielende leiding van wethouder Thomas Walder (die onder andere Internationaal Beleid in zijn portefeuille heeft) komt deze groep 2 keer per jaar bij elkaar. Ze bespreken algemene thema’s die te maken hebben met het werken van een stichting in het buitenland, maar ook de successen die ze hebben geboekt of problemen waar ze tegenaan lopen.

 

Presentaties

Dit keer waren er 2 presentaties. 1 van de Rob Foundation (al 10 jaar actief in Oeganda) en 1 van Stichting Colmschate Ukraine Contact, die onlangs haar 20-jarig bestaan heeft gevierd. Boeiend om te zien hoe deze 2 – zo totaal verschillende – stichtingen werken en met actuele uitdagingen in de partnerlanden te maken hebben. 

 

Stichting Kleurrijk Deventer

Kleurrijk Deventer zet zich in om alle stichtingen meer bekendheid te geven en het netwerk uit te breiden. Marie Fredriks, Sterre Nomazwe Mkatini en Hans Hasselt zijn de nieuwe trekkers van stichting Kleurrijk Deventer.