Logo gemeente Deventer

Ondermijnende criminaliteit melden

Soms merkt u in uw buurt iets op, waarbij u het gevoel heeft dat er iets niet klopt. Bijvoorbeeld een woning waar alleen ’s nachts beweging is, een loods waar (opeens) bewaking is of vreemde activiteiten rond een huis. Het kan zijn dat er hier sprake is van ondermijnende criminaliteit. Meld het bij de politie of Meld Misdaad Anoniem.

 

Wat is ondermijnende criminaliteit?

Ondermijning is criminaliteit waarbij zowel de onderwereld (criminelen) als de bovenwereld (de rest van de samenleving) betrokken is. Bijvoorbeeld hennep (wiet) kweken, een drugslaboratorium, drugshandel, mensenhandel of witwassen van crimineel geld. Achter dit soort criminaliteit gaat een wereld schuil vol geweld, intimidatie en afpersing. Bij een hennepkwekerij en een drugslaboratorium is er ook grote kans op brand, ontploffing en stank-/wateroverlast. Lees op deventer.nl/drugs hoe u drugscriminaliteit herkent. In de gemeente Deventer werken we aan de bestrijding hiervan, samen met onder andere politie en het OM.

Melden

Ziet u een gevaarlijke situatie? Voelt u zich niet veilig? Ervaart u overlast? Of maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Meld het bij één van de verschillende meldpunten. Zo houden we samen uw buurt veilig.

Gemeente

Politie

Landelijke organisaties

  • Anoniem iets melden over criminaliteit en misdaad? Geef het door via Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800-7000 (gratis) of vul het online formulier in. 
  • Maakt u zich zorgen? Over uzelf of iemand anders? Chat dan met Fier! Fier is voor iedereen. U kunt hier anoniem uw verhaal delen met een hulpverlener.
  • Meld vermoedens van huiselijk geweld bij Veilig Thuis via 0800-2000 (gratis 24/7). 

 

Meer informatie over veiligheid

Bekijk onze andere pagina’s over het thema veiligheid