Logo gemeente Deventer

Deventer doet NLdoet

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranje Fonds de jaarlijkse NLdoet-vrijwilligersdagen.

In Deventer zijn zo’n 22 instellingen en organisaties die activiteiten organiseren, met hulp van 150 vrijwilliger. In Deventer worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een pannenkoekenfestijn voor ouderen, een grote voorjaarsschoonmaak van een binnentuin bij een zorginstelling, bloemschikken en het opknappen en verven van ruimtes in zorginstellingen. 

 

Belang van vrijwilligerswerk

Om het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen, doet ook het college van burgemeester en wethouders mee. Op vrijdag 15 maart doen naast de burgemeester en wethouders, ook de gemeentesecretaris, ambtenaren en vrijwilligers uit de buurt mee aan activiteiten op drie verschillende locaties. 

 

Huize Salland

Bij verzorghuis Huize Salland in Colmschate worden de terrassen lente-klaar gemaakt. Het terras krijgt een schoonmaakbeurt en in de plantenbakken komt nieuw groen. Hier steken burgemeester Ron König en wethouder Marcel Elferink hun handen uit de mouwen. 

 

Graaf Florishof

In woonzorgcentrum Graaf Florishof in Keizerslanden wonen mensen die bijvoorbeeld door dementie of vanwege fysieke klachten niet meer zelfstandig kunnen wonen. De wethouders Lars Wijnhoud, Jaimi van Essen en gemeentesecretaris Jan Peter Wassens helpen in Graaf Florishof mee, onder meer met het vullen van nieuwe plantenbakken op de balkons. 

 

Werk Leer Centrum

In het Werk Leer Centrum (WLC) Deventer op het Brinkgreventerrein werken mensen met psychische problemen in een beschermde omgeving aan hun herstel. Wethouder Rob de Geest gaat hier aan de slag en helpt mee met het pimpen van de hal, waarvan de vloeren recent nog zijn vervangen. 

 

Oranje Fonds

Initiatiefnemer van NL Doet is het Het Oranje Fonds. Samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties organiseert deze organisatie NLdoet in heel Nederland. Het is de grootste vrijwilligersactie van ons land. Met NLdoet willen de organisaties het vrijwilligerswerk in de spotlights zetten en nodigt iedereen uit om een dag mee te helpen.