Logo gemeente Deventer

Duurzame asfaltcentrale voor een betere leefomgeving

AsfaltNU Deventer (AND) heeft plannen om een nieuwe asfaltcentrale te bouwen op de huidige locatie. Voor de uitbreiding is ook het terrein van De Roos Transport nodig.

Met een nieuwe centrale wordt de productie van asfalt veel duurzamer en daarmee ook beter voor de woon- en werkomgeving.

Het college van burgemeester en wethouders ondertekent een intentieovereenkomst met AND en De Roos Transport om de verduurzaming mogelijk te maken. De Roos Transport ligt naast de huidige asfaltcentrale en wil verhuizen naar het A1 Bedrijvenpark.

 

Betere leefomgeving

De gemeente heeft er belang bij dat de asfaltcentrale maximaal duurzaam is. In de eerste plaats voor omwonenden en omliggende bedrijven. Een duurzamere productie van asfalt betekent een verbetering van de leefomgeving. Dat wordt afgedwongen via de intentieovereenkomst, maar ook in de uiteindelijke omgevingsvergunning op basis waarvan de gemeente dit kan toetsen. Daarbij past de ontwikkeling in het Deventer beleid om te komen tot toekomstbestendige bedrijventerreinen en de verduurzaming van de industrie en infrastructuur.

 

Vervolg

Met de ondertekening van de intentieovereenkomst wordt de haalbaarheid van een nieuwe, duurzame asfaltcentrale verder verkend. Afhankelijk van de uitkomsten van die verkenning moet dat eind 2024 leiden tot een samenwerkingsovereenkomst met definitieve afspraken tussen AND, De Roos Transport en de gemeente.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook en Instagram.