Logo gemeente Deventer

Beeldverslag WijDeventer 2023

Ook in 2023 hebben vele inwoners van Deventer zich ingezet voor kleine en grotere initiatieven en activiteiten in hun buurt of wijk.

Daarmee wordt het leven in de straat, buurt of wijk leuker, mooier of veiliger. In het Beeldverslag 2023 staat een selectie van de vele bewonersinitiatieven in 2023. U kunt het beeldverslag bekijken via de website van WijDeventer.

 

Indrukwekkend

‘Een indrukwekkend overzicht van wat inwoners het afgelopen jaar allemaal samen hebben georganiseerd en geregeld in hun wijk of dorp’, aldus wethouder Lars Wijnhoud. ‘Heel divers: van het opknappen van een skatebaan tot een kookclub, en van Burendagen tot het aanleggen van meer groen. WijDeventer zorgt er zo voor dat mensen zich meer betrokken voelen bij hun eigen buurt of dorp, en dat ze elkaar leren kennen.’ 

Bewoners centraal

In de WijDeventer-aanpak staan bewoners centraal, van idee tot uitvoering. Dit gaat in nauwe samenwerking tussen medewerkers van de gemeente, werkers in de Voor Elkaar-teams waaronder de opbouwwerkers en andere partners in de wijken en dorpen. Iedere bewoner kan het initiatief nemen om met buurtgenoten aan de slag te gaan met een idee, kans of knelpunt in de buurt. 

Mede namens de wijkmanagers Merel Arink, Marieke Dufour, Carolien Harkema, Joris Hendriks, Guido Kanaar, Esther Lagendijk, Daniëlle Rada en Sanne ten Zijthof  veel dank aan alle actieve bewoners en werkers in de wijken en dorpen die aan het beeldverslag hebben bijgedragen!

Heeft u een idee voor uw wijk of dorp? Stuur dan een mail naar wijdeventer@deventer.nl of kijk op de website van WijDeventer.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook en Instagram.