Logo gemeente Deventer

Hanzejaar maakt Deventer trots

De viering van het Hanzejaar 2023 in Deventer was de ultieme uiting van de Hanze.

In Deventer werden met enorme energie uit de stad activiteiten georganiseerd, waarin educatie, geschiedenis, cultuur, ondernemerschap en verbinding in de buurt centraal stonden. Het heeft geleid tot een bruisend Hanzejaar, waar heel Deventer trots op kan zijn.

Deventer Marketing heeft het Hanzejaar afgerond met een presentatie aan de gemeenteraad van Deventer. De raad heeft 5 ton beschikbaar geteld voor de viering van het Hanzejaar en bewust de keuze gemaakt de organisatie in handen te leggen van verschillende partijen uit Deventer. Daarmee maakte de raad gebruik van de kracht van de Deventer samenleving en dat heeft geleid tot een mooi resultaat en lessen voor de toekomst.

 

Enthousiast en creatief

“Het Hanzejaar heeft geleid tot een groot enthousiasme in Deventer. Creatieve ideeën om invulling te geven aan de viering van het jaar kwamen overal vandaan. Dat komt vooral doordat de invulling van het Hanzejaar is toevertrouwd aan organisaties en ondernemers in de stad en de dorpen,” aldus wethouder Jaimi van Essen. Dat het de goede manier was om zo’n feestelijk jaar te vieren, bleek uit de ongeveer 140 plannen en ideeën. “Echt een fantastische opbrengst.”

 

Trots

Het gevoel van trots, de mooie publiciteit die het Deventer opleverde, de nieuwe samenwerkingen die zijn ontstaan; het inspireert om in de toekomst creatief en vernieuwend te zijn in het organiseren van evenementen.

Meer informatie over het Hanzejaar en de resultaten is te vinden op www.hanzejaardeventer.nl