Logo gemeente Deventer

Prettig werken op bedrijventerrein Bergweide Noord

Ontwerpschets Bergweide Noord

Het noordelijke deel van bedrijventerrein Bergweide wordt een prettige, groenere omgeving om te werken en om te verblijven.

Meer bomen, struiken, planten en gras, wandelpaden voor een lunchwandeling, gedeelde parkeerplaatsen, regenwater dat hergebruikt wordt, een veiligere Staverenstraat en misschien wel een gezamenlijke energievoorziening; het is het wensbeeld van vier ondernemers die de handen ineen hebben geslagen om van Bergweide Noord een toekomstbestendig bedrijventerrein te maken.

De ondernemers hebben het wensbeeld opgesteld samen met het Deventer Economisch Perspectief (DEP) en de gemeente Deventer. Het is één van de projecten waarin de verschillende partijen samenwerken aan een toekomstbestendige werkomgeving van de Deventer Bedrijventerreinen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een bedrag van bijna € 530.000,- uit te trekken om de plannen te realiseren. Ook de provincie Overijssel draagt € 500.000,- bij aan dit project.

 

Ontmoeting

Het plan is een initiatief van VDVI, Time Equities, Bobeldijk en Safe Ruimteverhuur. Zij zijn heel blij met het wensbeeld dat ze hebben opgesteld. Er wordt een plek gecreëerd in Deventer waar hard gewerkt wordt, maar waar het vooral heel prettig is om te zijn en elkaar te ontmoeten, met veel groen, minder leegstand en minder hekken.

 

Inspirerend voorbeeld

Wethouder Jaimi van Essen (Economie) ziet de ontwikkeling op Bergweide Noord als inspirerend voorbeeld van samenwerkende bedrijven die bewust met hun toekomst bezig zijn: “Deze bedrijven ondernemen zelf actie om Bergweide Noord een fijne plek te laten zijn. Het laat zien dat we de bedrijventerreinen die we al hebben, veel beter benutten in plaats van dat we alleen maar bezig zijn met nieuwe bedrijventerreinen. En wat ik daarbij heel bijzonder vind is dat ze hun eigen terrein overdag openstellen voor gezamenlijk gebruik.”

 

Vervolg

Nu het college van burgemeester en wethouders het geld beschikbaar heeft gesteld, gaan de ondernemers een inrichtingsplan voor het gebied opstellen. Het doel is om medio 2025 de werkzaamheden uit te voeren.

 

Bron afbeelding: studionvb

 

Ontwerpschets Bergweide Noord