Logo gemeente Deventer

Stembureaus Europese verkiezingen zijn bekend

Op 57 plekken in de gemeente Deventer kunnen stemgerechtigden op 6 juni hun stem uitbrengen. In Nederland vindt op die datum de verkiezing plaats voor het Europees Parlement.

De locaties waar de stembureaus worden ingericht zijn veelal scholen, zorginstellingen, sporthallen, buurthuizen, bibliotheken maar bijvoorbeeld ook het stadhuis en het supportershome van Go Ahead Eagles. 

 

Adelaarshorst

De Adelaarshorst dient voor de tweede keer als stemlocatie. Bij de meest recente verkiezingen (in november vorig jaar, voor de Tweede Kamer), wisten bijna 650 stemgerechtigden de weg naar de Adelaarshorst te vinden. Een van hen was burgemeester Ron König. “Waar ik straks mijn stem ga uitbrengen weet ik eerlijk gezegd nog niet. Misschien bij een stembureau dat dichtbij het Europaplein in Deventer is te vinden of bij de Europalaan in Bathmen.”

 

Goed toegankelijk

Alle stembureaus zijn goed toegankelijk voor mensen die moeilijk ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel of rollator. Daarnaast is het stembureau in sportcomplex De Scheg uitgerust met speciale voorzieningen voor mensen met een visuele beperking zodat ook zij hun stem zelfstandig kunnen uitbrengen.

 

Prokkel-duo’s

Ook is er aandacht voor zogenoemde Prokkel-duo’s, vernoemd naar Stichting Prokkel die zich inzet voor inwoners met een licht verstandelijke beperking. Bij verkiezingen zet de stichting een Prokkel-duo in, die de leden van een stembureau ondersteunen. Deventer doet hier voor de vierde keer aan mee.

 

Werving vrijwilligers

Er hebben zich al veel vrijwilligers aangemeld om mee te helpen om de verkiezingen in goede banen te leiden. Via de site van de gemeente kunnen belangstellenden zich nog aanmelden als vrijwilliger: https://www.deventer.nl/verkiezingen/helpen-op-een-stembureau.

Op de website https://waarismijnstemlokaal.nl/s/Deventer is er een overzicht opgenomen van alle stemlokalen in Deventer.