Logo gemeente Deventer

Kom in actie voor Warm op De Worp

Gezamenlijke isoleeracties, een gratis warmtescan van je huis, inwoners die laten zien hoe zij hun huis verduurzamen om buren te inspireren.

Het zijn acties die de bewoners van de wijk De Worp in Deventer op touw zetten om hun huis te verduurzamen met als uiteindelijk doel: De Worp aardgasvrij.

Onder al die acties ligt een uitgekiend plan om de huizen op De Worp de komende 5 jaar te kunnen verduurzamen, ‘Warm op De Worp’. De werkgroep Worp Duurzaam Doen, bewoners en gemeente hebben dit plan de afgelopen 3 maanden samen gemaakt.

 

Kom in actie

Op www.duurzaamdeventer.nl is heel veel informatie te vinden over het verduurzamen van je huis. Zoals de inzet van energiecoaches en het energieloket. En over subsidies en hoe je die het best aan kunt vragen. Maar ook over duurzaam vervoer en hoe je je tuin duurzamer kunt inrichten. Veel inspiratie om met elkaar aan de slag te gaan.

 

Elke woensdagmiddag in ’t Hovenhuus

Elke woensdagmiddag zit iemand van de gemeente Deventer in ’t Hovenhuus. Iedereen mag binnenlopen en krijgt een warm kopje koffie of thee. Daar krijg je informatie over hoe je je huis kunt verduurzamen en welke subsidies je daarvoor kunt krijgen. Maar ook als bewoners zelf iets willen organiseren. De gemeente denkt graag overal in mee.

 

Veel energie

De werkgroep Worp Duurzaam Doen merkt dat er veel energie zit bij de bewoners om te verduurzamen. Op informatieavonden wordt heel zichtbaar gemaakt wat mensen aan hun eigen huis kunnen doen om te voorkomen dat warmte weglekt. Maar ook waar ze bijvoorbeeld geld kunnen besparen met isolatie. Veel mensen gingen naar huis met nieuwe inspiratie, maar ook met tochtstrips, radiatorfolie, warme dekentjes voor op de bank en HomeWizards. Dat is een apparaatje dat je aan je meterkast koppelt, zodat je kunt zien hoeveel energie je verbruikt op welke momenten van de dag.

 

Kracht

“De kracht van dit soort initiatieven is dat de inwoners van de wijk het vooral zelf doen en het is mooi dat de bewoners van De Worp dit actief oppakken. Hun eigen huis verduurzamen en mede-buurtbewoners inspireren en helpen. Op die manier maak je samen je wijk aardgasvrij en het draagt bij aan de saamhorigheid in de wijk,” aldus wijkwethouder Jaimi van Essen, die ook Energie in zijn portefeuille heeft.

 

Ook aan de slag?

Stuur een mail naar duurzaamdeworp@deventer.nl of loop op woensdagmiddag een keer binnen in ’t Hovenhuus.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook en Instagram.