Logo gemeente Deventer

Stadsspeld voor Karst Vaartjes

Karst Vaartjes heeft zaterdag 4 mei de Deventer Stadsspeld ontvangen van burgemeester Ron König.

Hij is ruim 15 jaar secretaris geweest van het 4 mei comité Deventer, maar neemt nu afscheid van zijn functie. Als secretaris is hij medeverantwoordelijk geweest voor een goede en waardige invulling van de jaarlijkse 4 mei herdenking op het Grote Kerkhof in Deventer.

Daarnaast heeft hij jarenlang het Twentol monument ‘geadopteerd’ door daar jaarlijks een herdenking op 10 april te organiseren. Ook heeft hij hier een programma vormgegeven, dat op 4 mei vooraf gaat aan de centrale herdenking op het Grote Kerkhof.

 

Ruggengraat van het comité

Karst Vaartjes is volgens het comité de ruggengraat van het comité geweest. De organisatie heeft zich de afgelopen 10 jaar verder doorontwikkeld: in samenstelling en reikwijdte in Deventer. Maar ook in de ontwikkeling van een mooi en impactvolle herdenking, waar de laatste jaren duizenden inwoners van de stad en dorpen aan deelnemen.

 

Karst Vaartjes en burgemeester Ron König staan naast elkaar. Vaartjes houdt de Deventer Stadsspeld die hij net heeft ontvangen.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook en Instagram.