Opleidingen

Deventer is een stad met uitstekend onderwijs. Hogeschool Saxion biedt onderwijs op hbo-niveau aan, ROC-Aventus op mbo-niveau. Deze scholen bieden ook onderwijs op maat voor medewerkers van bedrijven.

Deventer heeft een rijke onderwijsgeschiedenis. Grote denkers zoals Thomas a Kempis, de enige Nederlandse paus Adrianus VI en Desiderius Erasmus waren leerling aan de Latijnse School, nog altijd aan het Groote Kerkhof. Ook nu volgen leerlingen in Deventer uitstekend onderwijs.

Saxion

Saxion Deventer is 1 van de 3 vestigingen van hogeschool Saxion. De hogeschool biedt verschillende opleidingen aan met zowel nationale als internationale afstudeerrichtingen. Overheden, bedrijven en zorg- en welzijnsorganisaties kunnen bij Saxion terecht voor bij- en nascholing.

ROC Aventus

ROC Aventus is het regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Het biedt beroepsonderwijs,volwassenenonderwijs en bedrijfsopleidingen. Met ruim 200 beroepsopleidingen is ROC Aventus de grootste onderwijsaanbieder in de Stedendriehoek.

English Deutsch