Logo gemeente Deventer

Begraafplaats Roeterdsweg Diepenveen

Begraafplaats Roeterdsweg Diepenveen

De begraafplaats Roeterdsweg in Diepenveen is een oude begraafplaats. Het oude deel van de begraafplaats is monumentaal. De graven die hier liggen zijn gegraven in de periode tussen 1800 en 1920. In 1930 is de begraafplaats uitgebreid, met een verbinding naar het oude deel.

Op de begraafplaats worden sinds 1980 geen graven meer uitgegeven, er vinden enkel nog bijzettingen plaats.


Oorlogsgraven

Aan het einde van het hoofdpad is een speciale plek ingericht voor oorlogsgraven. Bij deze graven staat een monument, waar ieder jaar op 4 mei een herdenking plaatsvindt van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.


Oud en nieuw deel

Het hoofdpad vanuit het poortgebouw splitst het oude en nieuwe deel van de begraafplaats. Het nieuwe deel ligt rechts van het pad en heeft door de manier van aanleg van de grafvelden een fijnmazige, rechtlijnige structuur. Op de grafvelden staat een aantal bomen. Zo heeft dit deel van de begraafplaats een overzichtelijk en open karakter.

Het oude deel kent veel groen en karakteristieke bomen en is omgeven door een afwisselende groenrand. De hoofdpaden bepalen voor een groot gedeelte de structuur en zorgen voor verschillende zichtlijnen op dit deel de begraafplaats.

Begraafplaats Roeterdsweg Diepenveen