Logo gemeente Deventer

Gemeentelijke begraafplaatsen

De gemeentelijke begraafplaatsen zijn te vinden in Bathmen, Diepenveen en Deventer.

Tjoenerhof Diepenveen

Omdat de bestaande begraafplaats in het dorp te klein was en niet verder uit kon breiden, is rond 1970 De Tjoenerhof aangelegd in het Kolkbos. Het is een bosbegraafplaats met een natuurlijke uitstraling.

Lees meer

Begraafplaats Roeterdsweg Diepenveen

De begraafplaats Roeterdsweg in Diepenveen is een oude begraafplaats. Het oude deel van de begraafplaats is monumentaal. De graven die hier liggen zijn gegraven in de periode tussen 1800 en 1920. In 1930 is de begraafplaats uitgebreid, met een verbinding naar het oude deel.

Lees meer

Algemene begraafplaats Bathmen

In de jaren 50 van de vorige eeuw begon de oude begraafplaats vol te raken en begon met de aanleg van de nieuwe, algemene begraafplaats aan de rand van Bathmen. De Algemene begraafplaats aan de Prinses Margrietlaan is een begraafplaats voor het dorp Bathmen en de directe omgeving.

Lees meer

Oude begraafplaats Bathmen

De oude begraafplaats in Bathmen is 0,75 ha groot en ligt aan de rand van het dorp. Net als op de begraafplaats Roeterdsweg in Diepenveen worden op de begraafplaats geen graven meer uitgegeven.

Lees meer

Oude begraafplaats Diepenveenseweg Deventer

De oude begraafplaats is van algemeen cultuur- en architectuurhistorisch belang. Onder andere vanwege de herinnering aan belangrijke Deventer families, de gaafheid van het hele complex en de aanwezigheid van aaneengesloten grafzerken.

Lees meer

Grafuitgifte

De gemeente geeft graven uit op de gemeentelijke begraafplaats. Iedere inwoner kan een graf huren. U vraagt dan grafrechten aan. Deze grafrechten geven recht op een graf voor een periode van minimaal 10 jaar.

Lees meer