Logo gemeente Deventer

Woningbouw Shita-flat terrein

De Rielertuin. Zo heet het ontwerp voor de nieuwe woonbuurt op het voormalige Shita-terrein, bij de tunnel aan de Rielerweg. Hegeman Ontwikkeling uit Almelo bouwt hier straks appartementen en woningen in een groene omgeving.

Op de plek waar vroeger de Shita-flat stond, komen 12 koopappartementen, 3 tussenwoningen, 5 geschakelde en 1 vrijstaande woning. Dit afwisselende ontwerp van Hegeman kreeg de beste beoordeling van de gemeente, en daarmee de opdracht gegund.

 

Beoordeling

De gemeenteraad stelde in 2020 het ontwikkelperspectief vast. Zes partijen dienden een ontwerp in, met een bod voor de grond in een gesloten envelop. Alle ontwerpen zijn beoordeeld op ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid en het woningbouwprogramma. Omwonenden mochten ook punten verdelen over de ingediende ontwerpen. Daarna zijn de enveloppen met de biedingen geopend. Hegeman had niet het hoogste bod, maar scoorde in de totale beoordeling wel het beste.

 

Proces

In het komende jaar krijgen de plannen verder vorm en starten diverse procedures om de bouw mogelijk te maken. Naar verwachting zijn de woningen in 2024 gereed.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Karen Kloet (projectassistent) van de gemeente Deventer. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 14 0570 of per e-mail via shita-locaties@deventer.nl.