Logo gemeente Deventer

Woningbouw Shita-flat terrein

Het oude Shita-flat terrein en de voormalige speeltuinlocatie liggen in Voorstad Oost ter hoogte van de Rielerweg en de Henri Dunantlaan. In maart 2021 heeft de gemeenteraad besloten om woningen te bouwen op de beide terreinen.

De afstand tot de binnenstad van Deventer is ongeveer 1,5 km. 1 van de kernmerken van Voorstad Oost is de binding van de bewoners met hun buurt. 

 

Voormalige speeltuinlocatie: bouw huurappartementen

Op de voormalige speeltuinlocatie worden huurappartementen gebouwd door woningbouwcoöperatie Rentree en Solis Zorggroep.  Deze appartementen zijn speciaal bedoeld (zorgbehoevende) ouderen. Op deze manier kunnen oudere bewoners langer in hun eigen wijk blijven wonen. In totaal worden ongeveer 61 appartementen gebouwd.  Voordat er gebouwd gaat worden zullen Rentree en Solis hun plannen verder uitwerken. Hier wordt rond de zomer van 2021 mee begonnen. Rentree en Solis gaan de buurtbewoners hierover binnenkort uitgebreid informeren. De verwachting is dat in de loop van 2022 met de bouw begonnen kan worden.

 

Koopwoningen Shita-flat terrein

Op het oude Shita-flat terrein worden koopwoningen en koopappartementen gebouwd. De gemeente gaat dit terrein daarom verkopen aan een projectontwikkelaar. De verkoopprocedure is gestart op 20 mei 2021. De verwachting is dat het Shita-flat terrein aan het einde van de zomer is verkocht. De projectontwikkelaar gaat daarna zijn plannen verder uitwerken. De verwachting is dat in de loop van 2022 met de bouw begonnen kan worden.

 

Meer informatie

Zodra er meer informatie bekend is over de plannen dan wordt dit op deze pagina geplaatst.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Karen Kloet (Projectassistent) van de gemeente Deventer. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 14 0570 of per mail via shita-locaties@deventer.nl.