Logo gemeente Deventer

Ontwikkelingen Stadshof

Deventer Stadshof

Achter de drukke winkelstraten in de binnenstad, in het carré Korte en Lange Bisschopstraat, Grote Overstraat en Spijkerboorsteeg, ligt de Stadshof.

Na een lange historie met veel betrokken partijen, zetten wij in 2021 de 1e stappen om dit gebied te ontwikkelen tot een mooie binnentuin en een toegang tot nieuwe appartementen. De ontwikkeling kan alleen succesvol worden gerealiseerd door samenwerking tussen gemeente en de verschillende pand- en tuineigenaren.

 

Starthandeling Stadshof 

Zaterdag 14 mei 2022 stonden de deuren van de Stadshof even open voor publiek. Vervolgens ontmoetten veel pandeigenaren elkaar op donderdag 9 juni. Monique van Haaf, gedeputeerde van de Provincie, en wethouder Rob de Geest zijn enthousiast over de toekomstmogelijkheden van deze bijzondere plek en waarderen de initiatieven die er nu al liggen.

3 pandeigenaren - met plannen voor het realiseren van nieuwe appartementen in de Stadshof - voerden de starthandeling uit. Zij zaaiden rogge, zoals dat vroeger ook op deze locatie gebeurde. We hopen op een mooie oogst!

 

Ontwikkelvisie Stadshof

In 2021 is een ontwikkelvisie Stadshof opgesteld, waarin de mogelijkheden en kansen van dit gebied zijn beschreven.

 

Entree Stadshof

In 2022 maakten we een entree naar de Stadshof aan de Grote Overstraat 17. Door de nieuwe toegang zijn de panden straks bereikbaar via de achterzijde: een prachtige toegang voor de toekomstige bewoners van ongeveer 60 appartementen.

 

Verbouwing panden

Diverse pandeigenaren zijn gestart met het maken van plannen om de leegstand boven de winkels een nieuwe invulling te geven. Dit in samenhang met de ontwikkelvisie uit 2021.

 

Informatie

Meer weten over deze ontwikkeling? Neem contact op met Piet Hein de Leeuw (projectmanager) of Remke van Kleij (projectassistent) via telefoonnummer 14 0570

Bekijk de video over de Stadshof (4 minuten, 17 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Deventer Stadshof