Logo gemeente Deventer

Strooikaarten

Wilt u weten welke routes Deventer strooit als het glad is? Bekijk de kaart met de strooiroutes.

Bij lichte gladheid worden niet meteen alle wegen gestrooid. Dat is niet alleen goed voor het milieu, we kunnen ook meer wegen strooien als het écht glad wordt. Zout strooien heeft bovendien alleen zin als er veel verkeer rijdt.

  • Als het een beetje glad is strooien we alleen de bruggen en viaducten waarvan we weten dat ze snel glad worden;
  • bij normale gladheid strooien we de hoofdwegen en fietsroutes;
  • bij sneeuw strooien en schuiven we hoofdwegen, fietsroutes en speciale plekken als winkelcentra, schoolpleinen en wegen rondom verzorgingstehuizen.

 

Strooiroutes

Op de online strooikaart ziet u de verschillende routes voor het strooien van zout. Op deze kaart kunt u inzoomen op de straten rond uw huis. Zo ziet u in detail waar in uw buurt wordt gestrooid bij gladheid.

Soms strooien we alleen de wegen, bruggen en viaducten, waarvan we weten dat ze snel glad worden. Ook deze incidentele strooiroutes vindt u op een online kaart.

 

Niet in woonwijken

De gemeente bestrijdt de gladheid in woonwijken niet. Zout strooien heeft alleen zin als er veel verkeer rijdt. Dat is in woonstraten niet zo. De gemeente zorgt er wel voor dat de ontsluitingswegen, busroutes en hoofdfietspaden in de woonwijken begaanbaar zijn.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de gladheidbestrijding? Bekijk de antwoorden op de meestgestelde vragen.