Logo gemeente Deventer

Veilig uitgaan

De gemeente Deventer vindt het belangrijk dat mensen veilig en gezellig kunnen uitgaan. Van club tot café, er is voor ieder wat wils. Hier leest u hoe we het met elkaar veilig en gezellig kunnen houden. Zo hanteren de horeca en gemeente de gele en rode kaarten bij overlast of geweld.

 

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) helpt gemeente, horeca en politie om samen de veiligheid in een uitgaansgebied te verbeteren. De maatregelen die bij KVU worden ingevoerd variëren van goede straatverlichting, een horecaverbod tot structureel politietoezicht.  In Deventer gelden afspraken en veiligheidsmaatregelen zoals het ontzeggingenbeleid, protocol voor het verbod op wapens en een beperking van ‘happy hours’.

Gele en rode kaarten

Als iemand overlast in een horecagelegenheid veroorzaakt dan krijgt diegene een gele kaart. Als dezelfde persoon nog een keer voor overlast zorgt, dan krijgt hij of zij een rode kaart. Bij een zwaar strafbaar feit wordt direct een rode kaart uitgedeeld. Als een klant een rode kaart (ontzegging) krijgt bij één van de ondernemers, dan geldt dit verbod bij alle aangesloten horecaondernemers.

Heeft u vragen of wilt u deelnemen? Stuur een e-mail naar veiligheid@deventer.nl.