Logo gemeente Deventer

Recreatief fietsen

Deventer viert fietsen!

Ontdek op de fiets het afwisselende landschap van Deventer en omgeving. De fietsroutes lopen door natuurgebieden, over landgoederen en langs de uiterwaarden van de IJssel.

Aantrekkelijke bestemmingen bereikt u gemakkelijk op de fiets. Bijvoorbeeld de jaarlijkse Kunstfietsroute, de 12 landgoederen van Stichting IJssellandschap waaronder Nieuw Rande en de Oostermaet, museumboerderij de Pothaar en het openluchtbad de Looërmark. In het buitengebied van Deventer vindt u de typisch Sallandse Rustpunten. Deze rustpunten liggen aan diverse fietsroutes.

 

Deventer viert fietsen

Gemeente Deventer verbetert fietspaden, ontwikkelt nieuwe fietsenstallingen en organiseert feestelijke fietsacties. Daar zijn we de komende jaren druk mee. Dus let goed op in de stad en kijk regelmatig op de website Deventer wordt nog knapper.

Heeft u zelf goede ideeën over fietsen of wilt u een evenement organiseren met de fiets als thema? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0570.

 

Mooie fietsroutes in Deventer en Salland

In Deventer en in Salland kunt u prachtige routes fietsen. Kent u het rondje Deventer al? Of het rondje Salland? Kijk voor meer mooie routes en voor informatie over evenementen, bezienswaardigheden en overnachtingen eens op de website van de VVV Deventer of van Salland Natuurlijk Gastvrij.

 

Knooppuntennetwerk

In het buitengebied van Deventer ligt een knooppuntennetwerk van recreatieve fietsroutes. U fietst routes die van knooppunt naar knooppunt lopen. Kijk voor meer informatie op de website van het fietsnetwerk.

 

Fietsroute zoeken

Het hoofdfietsroutenetwerk is het netwerk van de belangrijkste fietsverbindingen in de stad en tussen de stad en de dorpen in het buitengebied. Bent u op zoek naar een fietsroute? Op de website www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner plant u gemakkelijk een snelle, veilige, rustige of landelijke fietsroute.

Deventer viert fietsen!