Logo gemeente Deventer

Locatie Wittenstein

Foto bestaand gebouw Wittenstein 128, De Zonnebloem

Foto bestaand gebouw Wittenstein 130, Care Zorg & Welzijn

De gemeente Deventer stimuleert Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De voormalige schoollocatie Wittenstein is aangewezen als de plek voor CPO.

 

Inschrijfperiode en selectie

De inschrijfperiode voor CPO-groepen voor deze locatie is 31 januari 2022 gesloten. Op basis van de ingediende ontvankelijke inschrijvingen heeft het college 15 maart een selectie gemaakt. De Deventer CPO-groep 'Deventer Bouwt Duurzaam met Deventer' gaat het plan voor deze locatie verder uitwerken.

 

Samenleven in een groene miniwijk

De motivatie van deze groep: “De locatie spreekt ons aan vanwege de geweldige plek met veel groen. We willen de miniwijk in organische en ruimtelijke wijze opzetten rondom de gemeenschappelijke binnentuin. Waarbij er een versmelting ontstaat tussen de bebouwing en de groene omgeving. Op deze manier wordt een parkachtige omgeving gecreëerd waar het bestaande groen behouden blijft en een dubbele functie krijgt.”

 

Wat is CPO?

Bij CPO zijn de leden zelf projectontwikkelaar. De groep koopt samen de voormalige schoollocatie Wittenstein om deze te ontwikkelen en te bebouwen. Tijdens het gehele ontwerp- en bouwtraject nemen zij de beslissingen. De CPO-groep kiest een architect, een aannemer en de groep werkt direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Hierdoor is het mogelijk om binnen budget goede woningen te realiseren die aan alle individuele wensen voldoen. Zie ook de informatieve afbeelding onderaan deze pagina.

 

Groene omgeving en veel voorzieningen

Wittenstein is een oude schoollocatie en ligt een beetje verstopt in een rustige hoek van de wijk Borgele. Het terrein ligt in een groene en parkachtige omgeving Het groene karakter en de bestaande bomen willen we uiteraard graag behouden. In de directe omgeving van Wittenstein zijn diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, een basisschool en sportfaciliteiten.

 

Ontwikkelperspectief 

De wensen uit de buurt zijn zoveel als mogelijk in een ontwikkelperspectief (pdf, 7,5 MB) meegenomen, waarin de gemeente de uitgangspunten voor deze locatie heeft geformuleerd. Het college van B&W heeft dit document vastgesteld en de raad heeft ermee ingestemd op 29 september 2021.

 

Tijdelijke opvang vluchtelingen

Vanaf december 2021 worden tijdelijk 100 vluchtelingen opgevangen in de voormalige school. Deze opvang duurt tot 1 januari 2023. Er is geen gevolgen voor de nieuwbouw. Lees meer over de noodopvang.

 

Contact

Via deze webpagina houdt de gemeente u op de hoogte van de ontwikkelingen. Heeft u vragen of een opmerking over dit project? Stuur een e-mail naar wittenstein@deventer.nl.

 

 

Foto bestaand gebouw Wittenstein 128, De Zonnebloem

Foto bestaand gebouw Wittenstein 130, Care Zorg & Welzijn