Logo gemeente Deventer

Zonne-energie in Deventer

Bent u inwoner van Deventer of heeft u een bedrijf en wilt u zonne-energie gebruiken?


Zonnepanelen

Wilt u zelf zonnepanelen? Bekijk dan de Zonnekaart van Deventer om te zien of uw dak geschikt is. Wilt u meer weten over de aanschaf van zonnepanelen? Ga naar Deventer Energie voor meer informatie.


Zonneroos

Is het niet mogelijk om zelf zonnepanelen te plaatsen bijvoorbeeld omdat uw huis niet gunstig ten opzichte van de zon staat? Dan kunt u participeren in het project Zonneroos, het coöperatieve zonnedak. Meld u aan via de website van Deventer Energie.


Energieloket

Bij het energieloket van Deventer Energie kunt u terecht voor onafhankelijk en deskundig advies en informatie over bijvoorbeeld:

  • isolatiemaatregelen
  • energiezuinige apparatuur
  • het zelf opwekken van energie
  • subsidies en leningen
  • gekwalificeerde bedrijven die energiemaatregelen uitvoeren.

U kunt ook een gratis afspraak maken met een energiecoach.


Uitgangspunten zonneparken

In de uitgangspunten (pdf, 840 KB) leest u meer over het proces van initiatief tot mogelijke realisatie van een zonnepark.


Deventer Stroomt

Energie besparen en opwekken, regenwater afvoeren en vasthouden, zomerse koelte door groene daken en tuinen. In Deventer zijn al veel inwoners, ondernemers, instellingen en bedrijven bezig met klimaatregelen. Op www.deventerstroomt.nl vindt u informatie over wat u zelf kunt doen, van kleine tot grote klimaatregelen, welke subsidies er zijn en verhalen en video’s van Deventenaren die al maatregelen hebben genomen. 

Bijlage Grootte
Uitgangspunten zonneparken 837,3 KB