Parkeren

Deventer biedt uitgebreide parkeervoorzieningen voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Parkeerplaatsen vindt u op straat en in parkeergarages, voor lang of kort parkeren. Voor bewoners van de binnenstad of de schil eromheen zijn er vergunningen die hen in staat stellen om dicht bij huis te parkeren.

Parkeren voor bezoekers

Komt u met de auto naar de stad Deventer, dan parkeert u op straat of in een parkeergarage. Meer informatie over parkeerplaatsen en parkeergarages leest u bij Parkeren voor bezoekers.

Parkeren voor bewoners

Als inwoner van de gemeente Deventer heeft u verschillende mogelijkheden voor het parkeren van uw auto. Bijvoorbeeld een parkeergunning of een abonnement voor een parkeergarage. Kijk voor meer informatie bij Parkeren voor bewoners.

Parkeren voor bedrijven

Bedrijven in de gemeente Deventer kunnen op een aantal manieren het parkeren van auto's regelen. Zie hierover Parkeren voor bedrijven.

Belparkeren

In Deventer kunt u parkeergeld betalen met de mobiele telefoon. Dit heet Belparkeren. U betaalt per minuut en de betaling vindt achteraf plaats. Het Belparkeren kunt u bij parkeerplaatsen met een parkeerautomaat. Hoe dit werkt, leest u op de pagina Belparkeren.

Parkeerbon

Team Toezicht controleert op de naleving van de parkeervoorschriften. Als u de auto parkeert bij een parkeermeter of –automaat, moet u parkeergeld betalen. Betaalt u te weinig parkeergeld, dan krijgt u een naheffingsaanslag parkeerbelastingen (parkeerbon). Lees hier meer over op de pagina Parkeerbelasting.

Alternatieven voor de auto

Deventer is goed bereikbaar per fiets, trein en bus. Komt u met de fiets, dan u kunt u deze veilig parkeren in een bewaakte fietsenstalling. Als u met de trein gaat, heeft u de keuze uit 2 treinstations: Deventer en Deventer Colmschate. Reisinformatie voor trein en bus vindt u op de websites www.ns.nl en www.9292.nl.

Video Parkeren in Deventer

Wilt u meer weten over het parkeren van uw auto of fiets? In onderstaande video (6 minuten, 22 seconden) komt u meer te weten over parkeren in Deventer in 2014.

Naar een YouTube filmpje

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
Flyer Parkeren 2014  pdf 132,7 KB Download
Parkeerbeleidsplan  pdf 1.725,7 KB Download
Spring naar begin
Spring naar einde Spring naar begin