Parkeren

Wilt u een bezoek brengen aan het centrum van Deventer? Dan kunt u parkeren in een parkeergarage of op straat.

Parkeren in een parkeergarage is in het centrum goedkoper dan op straat. Een goed overzicht van de parkeerplaatsen en de tarieven in het centrum van Deventer vindt u op de kaart Betaald parkeergebieden Binnenstad (pdf, 132 KB).

In Deventer zijn 5 parkeergarages:

  1. Leeuwenbrug
  2. Noordenbergpoort
  3. Wilhelminabrug
  4. Centrumgarage
  5. De Boreel

De parkeergarages zijn 24 uur per dag open en 7 dagen per week open, met uitzondering van De Boreel. In garage De Boreel kunt u wel 24 uur per dag uitrijden, maar inrijden kan van 07.00 tot 00.00 uur.

Parkeren op straat

Parkeert u op straat bij een parkeerautomaat, dan kunt u op de volgende manieren betalen:

  • met munten van € 0,50, € 1 en € 2;
  • via Belparkeren: u betaalt met uw mobiele telefoon en per minuut. De betaling vindt achteraf plaats;
  • via Dip & Go: bij enkele parkeerautomaten kunt u snel en veilig betalen met uw pinpas, zonder dat u de pincode intoetst. Hierdoor is het skimmen bij de automaten onmogelijk. Momenteel zijn er wat problemen met betalen via Dip & Go.

Bij een parkeerautomaat geldt betaald parkeren niet de hele dag. Wilt u per locatie weten wat de tijden zijn waarop u moet betalen? Kijk dan op de pagina Betaald parkeren op straat.

Oplaadpunten elektrische auto’s

Uw elektrische auto kunt u in Deventer opladen bij 1 van de parkeerplaatsen met oplaadpunt. U kunt deze parkeerplaatsen herkennen aan het onderbord met het opschrift 'Uitsluitend voor het opladen van elektrische voertuigen'. Voor het opladen van uw elektrische auto heeft u een oplaadpas nodig. Lees meer op de pagina Oplaadpunten elektrische auto’s.

Parkeervergunningen en -abonnementen

Bent u inwoner van Deventer of heeft u hier een bedrijf, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Op de pagina Parkeervergunningen en -abonnementen vindt u de verschillende mogelijkheden. Hier leest u ook meer over de gehandicaptenparkeerkaart en gehandicaptenparkeerplaats.

Parkeernormen

Laat u als bedrijf een pand bouwen of verbouwen? Dan moet u rekening houden met voldoende parkeergelegenheid rond het pand. De parkeerbehoefte kan door de nieuwe situatie veranderen. De gemeente heeft daarom parkeernormen opgesteld. Hierin staat beschreven hoe Deventer in de verschillende gebieden omgaat met parkeereisen bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Meer informatie over de parkeereisen en -normen vindt u op de pagina Parkeernormen.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Type Grootte Download
Parkeren 2015 - locaties en tarieven  pdf 132,2 KB Download
Parkeerbeleidsplan  pdf 1.725,7 KB Download
Spring naar begin
Spring naar einde Spring naar begin