Vrachtverkeer

Ondernemers, vervoerders en leveranciers binnen de Stedendriehoek hebben in Deventer, Apeldoorn en Zutphen met verschillende regels, venstertijden en ontheffingen te maken. Alle informatie is verzameld op een website.

Op de website www.distributie-stedendriehoek.nl vindt u per gemeente:

  • informatie over de bevoorrading van de binnenstad plus de routes er naartoe;
  • venster- en markttijden en voertuigbeperkingen;
  • informatie over het aanvragen van ontheffingen;
  • evenementenkalenders;
  • nuttige locaties als laad- en losplekken, aanrijroutes en actuele wegwerkzaamheden;
  • kaarten.

Gemeente Deventer heeft ook een handig overzicht gemaakt van de laad- en losplekken in de binnenstad van Deventer (pdf, 2,6 MB).

Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek

In 2017 heeft de gemeente Deventer de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend. Hiermee spreekt Deventer uit dat zij gaat voor een emissievrije stadsdistributie in 2025. Doel is een schonere en leefbaardere binnenstad. De gemeente werkt hierin samen met diverse partijen in het stadscentrum.

Het beleid van Deventer is erop gericht een zo schoon en efficient mogelijke bevoorrading van bedrijven in de binnenstad. Op dit moment gebeurt deze distributie voor een aantal bedrijven door zowel Fietskoerier Deventer als Sallcon.

Parkeerverbod vrachtwagens en bussen

Het is voor vrachtwagens en bussen verboden om te parkeren binnen de bebouwde kom van Deventer. Het gaat om voertuigen die langer zijn dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter.

Met de opening van Truckpoint op het A1 Bedrijvenpark is het niet meer nodig om grote voertuigen in Deventer te parkeren, op bijvoorbeeld de bedrijventerreinen of bij De Scheg.

Contact

Voor informatie over vrachtverkeer kunt u contact opnemen met Tom Draisma, senior adviseur verkeer en vervoer van Gemeente Deventer: e-mailadres t.draisma@deventer.nl of telefoonnummer 14 0570.

English Deutsch