Logo gemeente Deventer

Asbestdaken

Asbest is een risico voor de gezondheid. Het inademen van asbestvezeltjes kan kanker veroorzaken. Asbestdaken verweren door weer en wind, waardoor asbestvezeltjes in de lucht terechtkomen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk uw asbestdak te verwijderen en te vervangen door een nieuw dak. Een nieuw dak biedt bovendien kansen voor een groen dak, zonnepanelen, dakisolatie en/of het afkoppelen van regenwater.

Op deze pagina's leest u meer over het verwijderen van een asbestdak. Gaat u aan de slag? Maak dan eerst een sloopmelding.

Zelf klein asbestdak verwijderen

Is uw asbestdak kleiner dan 35 m2? Dan mag u als particulier uw asbestdak zelf vervangen. De golfplaten moeten wel heel zijn. U moet de golfplaten kunnen losschroeven en verwijderen zonder dat ze kapot gaan.

Lees meer

Asbestdak laten verwijderen door asbestsaneerder

Heeft u als particulier een groter asbestdak dan 35 m2? Of bent u een (agrarisch) ondernemer of pandeigenaar? Of heeft u asbestdakleien? In deze gevallen moet u een gecertificeerd asbestsaneerder inschakelen.

Lees meer

Aanpak gemeente verwijderen asbestdaken

Deventer stimuleert het verwijderen van asbestdaken samen met de provincie Overijssel en andere gemeenten. Ook al is een wettelijk verbod voor asbestdaken verworpen door de Eerste Kamer. De verwijdering is van belang vanwege de gezondheidsrisico’s van asbestvezeltjes.

Lees meer

Lening asbestsanering

Wilt u een asbestdak van uw woning of schuur laten vervangen (saneren) en heeft u daarvoor niet het geld? Dan kunt u als huiseigenaar een lening aanvragen. Er zijn 2 leningen: de Maatwerklening en de Verzilverlening.

Lees meer

Nieuws over asbestdaken

Bekijk de nieuwsberichten over asbestdaken.

Lees meer