Logo gemeente Deventer

Convenant “Blijven Wonen!”

In Deventer willen we voorkomen dat mensen door een huurschuld uit hun huis worden gezet. Daarom heeft het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) afspraken gemaakt met de woningcorporaties Woonbedrijf Ieder1, Rentree en Woonstichting De Marken. Die afspraken gaan over het voorkomen, snel ontdekken en oplossen van huurschulden. Ze gaan ook over het snel hervatten van uw huurbetalingen.


Wat gebeurt er als u huurachterstand heeft

Heeft u een maand de huur niet betaald, dan neemt een medewerker van de woningcorporatie contact met u op. Die overlegt met u wat de beste oplossing is voor uw achterstand. Als het niet lukt om de achterstand snel op te lossen, dan is de woningcorporatie verplicht een melding te doen bij de gemeente. Een medewerker van de gemeente neemt dan contact met u op en meldt u aan bij het BAD (Budget Adviesbureau Deventer). Zodra u met het BAD heeft gesproken, laat het BAD dat aan de woningcorporatie weten. U krijgt dan tijd om te zoeken naar een oplossing voor uw financiële problemen. 

Kan de gemeente u niet bereiken, dan worden uw gegevens doorgegeven aan het Bijzondere Zorg Team (BZT). Een medewerker van het BZT probeert dan contact met u te krijgen. Ook dan is het de bedoeling dat u zich bij het BAD meldt om naar een oplossing voor uw financiële problemen te zoeken.

U kunt natuurlijk ook zelf contact zoeken met het BAD. Doe dat snel: de woningcorporatie geeft alleen uitstel als uw huurschuld nog niet te hoog is opgelopen! 


En daarna

Wanneer u zich bij het BAD heeft gemeld, gaat een medewerker met u in gesprek over uw geldzaken. Samen zoekt u naar de oplossing die het beste bij u past. Lees meer via Hulp bij schulden