Locatie Suze Groenewegstraat / Anna Reynvaanstraat
-
Wat vinden het Waterschap en de Provincie van de eventuele ontwikkeling van flexwoningen op deze locatie?
Bij het bepalen van de zoeklocatie is rekening gehouden met de beperkingen vanuit wateraspecten.
De zoeklocatie voor flexwonen is omringd door beschermingsgebieden voor de waterkering (Waterstaatswerk en Profiel van vrije ruimte, zie kaart hieronder) en het Primaire watergebied.
Als gemeente hebben we zelf nog een vrijwaringszone rondom de waterkering in het omgevingsplan opgenomen en er ligt een archeologische vindplaats. Hier blijven we ook buiten. In overleg met waterschappen en provincie blijft een gebied over waar onder randvoorwaarden gebouwd mag worden (zie kaart hieronder - grijs met paars omrande gebied). De westelijke helft hiervan is de globale zoeklocatie voor flexwonen (bruin omrande cirkel).
Een deel van de bestaande woningen ligt binnen de begrenzing van het Waterstaatswerk en het Profiel van vrije ruimte van de waterkeringen, waardoor hier meer beperkingen gelden.
-
Worden omwonenden actief geïnformeerd over proces? Bijvoorbeeld wanneer zij zienswijzen kunnen indienen?
De gemeente Deventer publiceert al haar bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via deze site abonneren op een door u gestelde zoekvraag. U wordt dan op de hoogte gesteld als er een nieuwe publicatie verschijnt die aan uw zoekvraag voldoet.
-
Hoe zeker is die periode van 15 jaar?
De omgevingsvergunning voor de flexwoningen wordt aangevraagd voor een periode van 15 jaar. Daarna wordt de locatie weer teruggebracht naar de huidige bestemming.
-
Wat is de relatie tussen ontwikkeling flexwonen en plannen voor plaatsing windmolens?
De gemeenteraad heeft een zoekgebied voor de opwek van windenergie aangewezen, dat is een brede strook langs de A1 vanaf de IJssel tot aan de gemeentegrens met Rijssen-Holten. Dit is ook het voorkeursgebied van de provincie Overijssel. Bij ingediende windprojecten voor dit gebied, zal onder andere rekening worden gehouden met de op het moment van gunning geldende wettelijke afstands- en geluidsnormen.
-
Hoe zit het met aanleg riolering, water en elektra en is dit van invloed op de werking van bijvoorbeeld onze zonnepanelen?
De aanleg van riolering, water en elektra heeft geen invloed op de werking van zonnepanelen. Mogelijk kan tijdens de aanleg van de elektravoorziening korte tijd niet teruggeleverd worden.
-
Wat als er door werkzaamheden/ bouwactiviteiten/ pompen schade ontstaat aan huizen in de nabije omgeving?
Indien onverhoopt schade ontstaat die direct verband houdt met de werkzaamheden, dan kan deze mogelijk voor vergoeding in aanmerking komen.
-
Wat is de doelgroep voor flexwoningen en hoe wordt de verdeling geborgd en wie is de poortwachter?
Voor de flexwoning is de beoogde verdeling: 1/3e starters, 1/3e spoedzoekers en 1/3e statushouders.
Poortwachter in de toewijzing is de betreffende woningcorporatie.
-
Hoe wordt het groene karakter van de locatie meegenomen in de plannen? Is ook in een gemeenschappelijke tuin en opbergruimte voor fietsen/spullen voorzien?
Gemeente en corporatie passen, binnen de (financiële) mogelijkheden, de openbare inrichting rondom de flexwoningen zo goed mogelijk in in de natuurlijke omgeving. Ook streven wij naar een gezamenlijke buitenruimte voor de bewoners en een algemene (fiets)berging bij de woningen.
-
Waarom is de keus gevallen op deze locatie?
De locatie is eigendom van de gemeente en wij zijn van mening dat deze ruimte geschikt is om tijdelijk flexwoningen te realiseren welke goed inpasbaar zijn in de omgeving.
-
Hoe zit het met archeologische vindplaatsen?
De stadsarcheoloog heeft een advies uitgebracht over deze locatie. Wij hebben naar aanleiding van dit advies de globale zoeklocatie iets aangepast.
-
Hoe wordt extra parkeerdruk in de omgeving voorkomen?
Parkeren vindt plaats op eigen terrein. Er wordt een verkeerskundig onderzoek gedaan naar de parkeerbehoefte.
-
Wie is er verantwoordelijk voor de netheid rondom de locatie?
De woningcorporatie is verantwoordelijk voor de netheid rondom de locatie.
-
Hoe wordt veiligheid gewaarborgd bij nog meer (sluip)verkeer vanaf A1 door de wijk? En kan de wijk extra verkeer van flexwoningen aan?
Het plan wordt verkeerskundig onderzocht, inclusief parkeren, ontsluiting etcetera, waarbij ook de verkeersveiligheid wordt meegenomen.
-
Kan er sprake zijn van waardevermindering en zo ja, hoe gaat de gemeente er mee om?
Indien men waardevermindering vermoedt, kan een aanvraag voor nadeelcompensatie worden ingediend bij de gemeente.
-
Wat voor woningen worden er gebouwd?
De plannen worden nog nader uitgewerkt door corporatie en gemeente. Vooralsnog denken wij voor deze locatie aan maximaal 3 bouwlagen. De woningen zijn bedoeld voor 1- à 2-persoons huishoudens.