Logo gemeente Deventer

Gemeentepolis (collectieve zorgverzekering)

Heeft u een laag inkomen dan kunt u via de gemeente een goede en voordelige zorgverzekering afsluiten bij Salland Verzekeringen. U kunt kiezen uit de Gemeentepolis Extra als u weinig zorgkosten verwacht. Wilt u een uitgebreidere dekking? Dan kiest u de Gemeentepolis Plus. Daarin zit ook een dekking van het eigen risico.

De premies voor 2025 worden eind november bekendgemaakt. 

Aanvraag

Iedereen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm kan de Salland zorgverzekering aanvragen. U kunt dit zelf regelen via www.gezondverzekerd.nl/deventer. Via de website kunt u gemakkelijk uw huidige verzekering vergelijken met de gemeentepolis en nagaan of u op grond van uw inkomen in aanmerking komt voor de Salland Gemeentepolis. Ook kunt u meteen uw aanvraag indienen.

U kunt kiezen uit 2 pakketten (premies 2024)

 • Gemeentepolis Extra (als u weinig zorgkosten verwacht): € 157,17 per persoon per maand (met eigen risico). Heeft u een volledig kunstgebit? De premie per maand wordt dan € 147,12.
 • Gemeentepolis Plus (uitgebreid pakket met extra vergoedingen voor fysiotherapie, tandarts, bril, anticonceptie, inclusief dekking tegen verplicht eigen risico): € 201,94 per persoon per maand. Heeft u een volledig kunstgebit? De premie per maand wordt dan € 174,48.

Hulp nodig bij uw aanvraag? Kom naar één van de spreekuren

 • Woensdagochtend 6 december van 9.00 uur - 13.00 uur, Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3 Deventer;
 • Donderdagochtend 7 december van 9.00 uur - 12.00 uur, Verbindingscentrum de Fontein, Fonteinkruid 61 Deventer;
 • Donderdagochtend 14 december van 9.00 uur - 12.00 uur, Verbindingscentrum de Fontein, Fonteinkruid 61 Deventer. 

Of neem contact op met team Inkomensondersteuning, via telefoonnummer 14 0570. U bent ook welkom bij het gratis Geldfit spreekuur in de bibliotheek of verbindingscentrum de Fontein. 

Uw zorgverzekering wijzigen?

Heeft u al een zorgverzekering bij Salland en wilt u overstappen naar de gemeentepolis? Dat kan tot en met 31 december 2023. Kijk hiervoor op www.gezondverzekerd.nl/deventer. Heeft u vragen? Neem dan contact op met team Inkomensondersteuning.

Wie komt er in aanmerking voor de gemeentepolis?

 • U woont in de gemeente Deventer;
 • Uw inkomen mag niet hoger zijn dan (exclusief vakantietoeslag):

21 jaar - AOW-leeftijd

 • Alleenstaande / alleenstaande ouder: € 1.271,37
 • Echtpaar: € 1.816,23

AOW-leeftijd 

 • Alleenstaande / alleenstaande ouder: € 1.418,76
 • Echtpaar: € 1.926,56

Let op: Inwonend en / of jonger dan 21 jaar? Dan gelden andere bedragen. Neem contact op met team Inkomensondersteuning, via telefoonnummer 14 0570.

Uw vermogen mag niet hoger zijn dan:

 • € 7.605 (alleenstaande / alleenstaande ouder)
 • € 15.210 (echtpaar)

Wat is er verzekerd?

Op gezondverzekerd.nl/deventer vindt u welke zorg er precies verzekerd is.

 

Eigen risico

Bij de Gemeentepolis Plus verzekert u het eigen risico. Ook al heeft u aan het einde van het jaar het volledige eigen risico niet verbruikt, u krijgt geen deel van uw premie terug.

Aanvullend verzekeren

U bent verplicht om u te verzekeren tegen ziektekosten. U kunt zelf uw zorgverzekeraar uitkiezen. Een basisverzekering vergoedt lang niet alle kosten. De rekening van de tandarts, een bril of fysiotherapie wordt bijvoorbeeld niet vergoed. Wij adviseren u daarom ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Voor meer informatie over de vergoedingen kunt u bellen met Salland Zorgverzekeringen op telefoonnummer 0570 - 68 74 90.

Regelingen bij laag inkomen

De gemeente Deventer heeft een aantal regelingen om mensen met een laag inkomen te helpen. Op de pagina Hulp bij rondkomen leest u welke regelingen er nog meer zijn.

Vragen of hulp nodig bij uw aanvraag? Neem contact op met team Inkomensondersteuning, via telefoonnummer 14 0570. De medewerker bekijkt of u op grond van uw inkomen in aanmerking komt voor de Salland Gemeentepolis. U bent ook welkom bij het gratis Geldfit spreekuur in de bibliotheek of verbindingscentrum de Fontein. 

Heeft u vragen over de gemeentepolis en de polisvoorwaarden? Daarvoor kunt u terecht bij Salland Verzekeringen, telefoonnummer 0570 - 68 74 90.