Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Gooikerspark

Het Gooikerspark is aangelegd op een oud landbouwgebied aan de Leonard Springerlaan, in het oosten van Deventer. Het park bestaat uit 3 velden met elk een eigen identiteit. Het Gooikerspark leent zich goed voor recreatie en wordt daarnaast gebruikt voor natuur- en milieueducatie.

Het ontwerp is van bureau Landlab uit Arnhem.

Natuur- en milieucentrum De Ulebelt

Naast het natuur- en milieueducatiecentrum De Ulebelt is er ook ruimte in het park voor kleinschalige akkers, boomgaarden, weiden, kikkerpoelen, een doolhof, speelplaatsen, een bloementuin en een eikenarboretum.

Beheer Gooikerspark

Het park wordt zo natuurlijk mogelijk onderhouden door weinig beheer toe te passen. Bomen en beplanting krijgen zo alle kans om uit te groeien en er ontstaat veelzijdige natuurlijke begroeiing. Dit maakt het park interessant voor educatie.

Het beheer van het Gooikerspark is afgestemd op de natuur en het landschap in de Rietmansvelden en de Ulebelt en het karakter in de Haagkampen. Er wordt veel rekening gehouden met de wensen van de bezoekers.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Paneel 1 Gooikerspark 3.654,6 KB
Paneel 3 Gooikerspark 2.558,0 KB
Paneel 2 Gooikerspark 2.589,9 KB
Paneel 4 Gooikerspark 2.783,6 KB
English Deutsch