Logo gemeente Deventer

Nieuwe tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen

Het kantoorpand bij de kruising Hanzeweg en Snipperlingsdijk wordt klaargemaakt als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

Het pand staat sinds 2009 leeg. En biedt tot in elk geval maart 2026 een veilige woonruimte aan 40 tot maximaal 100 Oekraïners.

 

Blijvende vraag naar tijdelijke opvang

Sinds het begin van de oorlog (begin 2022) heeft Deventer een aantal tijdelijke opvanglocaties voor Oekraïners geopend. Bedrijfs- en kantoorpanden aan de Keulenstraat, Singel, Munsterstraat en Keizerstraat zijn geschikt gemaakt voor in totaal ongeveer 480 personen. Desondanks blijft er vraag naar tijdelijke opvang voor mensen die de oorlog zijn ontvlucht.

 

Hanzeweg 60-80

De locatie Hanzeweg 60-80 staat al sinds 2009 leeg. Het pand biedt goede mogelijkheden voor de tijdelijke opvang van Oekraïners. Later wordt onderzocht of dit pand in de toekomst een verblijf voor EU-werkers kan worden. Met de komst van tijdelijke bewoners, zal het gebied meer levendigheid krijgen.

 

Voor oorlog gevlucht

Wethouder Rob de Geest (Asiel en Integratie) legt uit: “We willen het pand nu eerst geschikt maken voor de tijdelijke opvang van Oekraïners die voor de oorlog zijn gevlucht. We hebben al veel positieve ervaringen opgedaan met de opvang van deze specifieke groep vluchtelingen.”
Met de opvang in het pand aan de Hanzeweg 60-80 voldoet Deventer ook aan de eisen die het Rijk heeft gesteld aan het aantal op te vangen Oekraïense vluchtelingen in Deventer. 

 

Vervolg

De gemeente en de pandeigenaar gaan aan de slag met de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat Oekraïense vluchtelingen hier kunnen worden opgevangen. De ondernemers en bewoners in de omgeving zijn hierover geïnformeerd. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de eerste Oekraïners hier kunnen wonen. 

 

Meer informatie

Op  www.deventer.nl/oekraïne-deventer vindt u meer informatie over de huisvesting van Oekraïners in Deventer. 

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook en Instagram.