Logo gemeente Deventer

Winkelgebieden

Bekijk de verschillende winkelgebieden van Deventer.

Winkelgebieden op de kaart

Op deze kaart vindt u de winkelcentra van Deventer.

Lees meer

Bathmen

Het dorpscentrum van Bathmen bestaat uit ongeveer 5.000 m2 winkelvloeroppervlak. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat dit allemaal redelijk verspreid door de kern heen ligt.

Lees meer

Beestenmarkt

Het buurtwinkelcentrum Beestenmarkt bestaat uit de Beestenmarkt en de winkels gelegen aan de Brinkgreverweg.

Lees meer

Binnenstad

De Deventer binnenstad is winkelen in een historische context. In de binnenstad zijn zowel de grote ketens, als de specialistische zelfstandige ondernemers gevestigd.

Lees meer

De Boreel

Op de Boreel is grootschalige detailhandel te vinden, die niet in de historische binnenstad past en hierop dus een aanvulling vormt. De nieuwbouwfase is in 2007 geopend.

Lees meer

Borgele

Winkelcentrum Borgele is een buurtwinkelcentrum centraal gelegen in de wijk. Het bestaat uit ongeveer 1.100 m2 winkelvloeroppervlak. Daarvan is verreweg het grootste gedeelte voor winkels gericht op de dagelijkse boodschappen.

Lees meer

Boxbergerweg

De Boxbergerweg richt zich van oudsher op de niet dagelijkse boodschappen. Zodoende zitten verschillende specialistische zaken aan de Boxbergerweg, maar zijn echter weinig winkels die zich richten op de dagelijkse boodschappen.

Lees meer

Deltaplein

Het Deltaplein is gevestigd in de herstructureringswijk Rivierenwijk.

Lees meer

Diepenveen

Het dorpscentrum van Diepenveen bestaat uit ongeveer 3.000 m2 winkelvloeroppervlak.

Lees meer

Hart van Colmschate

Hart van Colmschate is 1 van de 2 wijkwinkelcentra in Deventer en behoort daardoor tot de grotere. Het winkelcentrum heeft ongeveer 6.500 m2 winkelvloeroppervlak, evenredig verdeeld tussen dagelijks en niet dagelijks.

Lees meer

Keizerslanden

Het winkelcentrum Keizerslanden is 1 van de 2 wijkwinkelcentra in Deventer. Op het winkelcentrum is ongeveer 4.500 m2 winkelvloeroppervlak, waarvan het grootste gedeelte wordt gebruikt door winkels die gericht zijn op de dagelijkse boodschappen.

Lees meer

Runshopping center De Snipperling

Op het runshopping center De Snipperling is grootschalige detailhandel toegestaan. Er is een wat striktere branchering. De nadruk ligt hierbij op de branche 'in en om het huis'.

Lees meer

Pieter de Hooghstraat

In de Pieter de Hooghstraat is onlangs een supermarkt geopend, zodat de focus nog meer op de dagelijkse boodschappen is komen te liggen.

Lees meer

Lettele

De dorpskern van Lettele bestaat uit ongeveer 400 m2 winkelvloeroppervlak.

Lees meer

Rielerweg

De Rielerweg is een winkelstraat gelegen in de wijk Voorstad Oost.

Lees meer

Schalkhaar

Het winkelcentrum van het dorp Schalkhaar heeft een divers aanbod en is het grootste qua oppervlak van de dorpen in Deventer.

Lees meer

De Vijfhoek

Het nieuwste winkelcentrum in Deventer, gelegen in de nieuwbouwwijk de Vijfhoek. Op het winkelcentrum zijn 2 supermarkten aanwezig.

Lees meer

Zamenhofplein

Rondom het Zamenhofplein liggen 2 supermarkten die complementair zijn aan elkaar.

Lees meer